Loučíme se s rokem 2023.....

 

11.12.2023

Dnes odešla další psí dáma. Úžasná milá fenka, která se svou paničkou běhala agility a byla jí kamarádkou a přítelkyní po boku za každých okolností. Je nám to moc a moc líto. Měj se, holčičko....

AMÁLIE Almost Normal /AREZZO Bohemia Star Moraveč x ALLIS MIA Forrento/

* 05.05.2015 - † 11.12.2023

 

10.12.2023

Víkendový TRIOCACIB PRAHA. Sobotu jsem nehlásila účelově, protože to už by doma 

nemuseli rozdýchat po letošních klubových akcích, pátek jsem si říkala, že se uvidí (no neuvidělo - nemocné dítě, opravář na tepelné čerpadlo a do toho nám ještě dovezli novou sedačku) a neděle je jistá, to se určitě povede. No neděle se povedla částečně. Jsem se nějak ráno zapomněla doma a přijela na výstaviště těsně po třídě dorostu, tedy po Riušce. Ale tak to nevadí. Hlavní účel - socializace - splněn. Bagetka, její matinka, nastoupila přesně po roční výstavní pauze (loni v prosinci na výroční "třicítce" si odnesla BOB) a ostudu si rozhodně neudělala. Z kruhu odešla s ohodnocením nejlepší feny plemene. Je to prostě pořád frajerka.

 

C.I.B., multi GCh., multi Ch., Club Ch., Club Ch., JCh. BAGHEERA King of Yukon - třída šampionů V1, CAC, CACIB, CAC ČMKU, BOS

SIBERIA Artay of Highland - třída dorostu - neúčast

 

 

Náš téměř sedmiměsíční odchovánek THORIN Artay of Highland /HERCULES OZZY od Semberije x GALADRIEL Artay of Highland/.

 

09.12.2023

Naši dva krásní odchovánci:

sedmiměsíční STORM Artay of Highland "Tor" /HERR MARLEY Atagora x C.I.B. BAGHEERA King of Yukon/;

tříletý HIGHLANDER Artay of Highland "Hajlošek" /BEN NEZ of Aiwak´s paradise x C.I.B. ICE QUEEN od Semberije/ - chovný pes, otec našeho vrhu "R".

 

08.12.2023

Dnes nám dorazily báječné zprávy od majitelky našeho odchovu. Děkujeme za úžasný, milující domov a v neposlední řadě za kompletní a nadstandardní rentgeny.

OREST Artay of Highland:

HD A - kyčle (úhly 109, 108), ED 0 - lokty

OCD 0 - ramena

LTV/LÜW 0 - přechodový obratel

SA 0 - spondylóza

 

02.12.2023

Dnes proběhla v Brně národní výstava "Vánočka 2023". Vzhledem k hlášenému sněžení jsem se ani ráno nepokoušela nikam vyjet a nechala výstavu výstavou, tudíž Bagetka i Riuška mají neúčast. Stejně tak i synáček Bagetky, bráška Riušky Storm "Tor" zůstal v tomto nečasu doma a raději si užíval sněhové nadílky na domácím dvorečku. "Dé jednička" před Brnem je zlá z obou směrů.

 

BAGHEERA King of Yukon - třída vítězů - neúčast

Náš odchov:

STORM Artay of Highland /Herr Marley x Bagheera/ - třída dorostu - neúčast

SIBERIA Artay of Highland /Herr Marley x Bagheera/ - třída dorostu - neúčast

 

 

Dojeli ale potomci po našem Largoškovi i Snížkovi - FLASHING FUGAZI Atagora.

RUM Pett´s Wolf /Fugazi x Metrix/ - třída štěňat VN3

RAIA Pett´s Wolf /Fugazi x Metrix/ - třída štěňat - neúčast

RIVEN Pett´s Wolf /Fugazi x Metrix/ - třída štěňat VN2

PERNÍČEK Pett´s Wolf /Largo x Honey/ - třída mladých VD3

PERRY Pett´s Wolf /Largo x Honey/ - třída mladých VD2

PERSEUS Atagora /Largo x Freya/ - třída mladých V1, CAJC

 

01.12.2023

Dnes slaví náš vrh "M" druhé narozeniny /OZZY KAY od Semberije x Fieliss AMBRI-PIOTTA/ !!! Všechno nejlepší přejeme Moirince, Morgance a Mortíkovi.

Morty a Morgana se letos 11.11. účastnili svodu mladých v Židlochovicích u Brna.

Foto: MOIRA Artay of Higland

 

A dnes jsem vyrazila na krytí se Sušenkou do sousedního Polska. Vyrazily jsem o šesté ranní a návrat byl těsně před půlnocí. Celá cesta skoro 1600 km probíhala naprosto super, jenom horor cesta klasika naše dálnice D1 od Velké Bíteše do Brna a v noci potom návrat po zachumeleném úseku z Brna k nám byl taky fajn. Připadala jsem si jako v ruské bajce. Takové poetické s mojí flekatou rusandou. Jako krycího psa jsem si vybrala pejska původem rovněž z Ruska a že jsem z něj byla naprosto nadšená na živo ještě víc než na fotkách, je slabé slovo. Naprosto úžasný, krásný pes, jedním slovem sympaťák. Za necelé tři měsíce oslaví své třetí narozeniny a je zatím otcem tří vrhů (5, 6, 12 štěňat). Všechno perfektně klaplo na třetí skok, tak věřím, že vše dopadne tak, jak má.

Shlegel BOTROPS

 

25.11.2023

Máme další výsledky potomků po našem Largovi:
NATANI Atagora - HD C (DKK), ED 0 (DLK)

 

22.11.2023

NAVARR Artay of Highland - 19 měsíců /Brownie x Bagheera/.

 

20.11.2023

Dnes došly, po delších peripetiích, výsledky rentgenů naší enkový holčičce, moc moc gratulujeme majitelům!!!!
NYMERIA Artay of Highland /Brownie x Bagheera/ - HD A, ED 0

 

PERUN Artay of Highland 9 měsíců + THORR Acabo Czech 11 let


 

16.11.2023

Prapraděda našeho Larga a praděda naší Fajrinky Born to Win White GENERAL dnes, ve věku úžasných šestnácti let, usnul na věky.... Fantastický pes, kopie našeho Largoška. Nezapomeneme ....

 

11.11.2023

Svod mladých Židlochovice u Brna

Dnes proběhl, letos čtvrtý a poslední, svod mladých, kterého se zúčastnilo deset našich odchovů plus dva naši nejmladší.

READY FOR ARTAY Atagora "Raven" - plnochrupý, 62 cm, vyrovnaná povaha

SIBERIA Artay of Highland "Ria" plnochrupá, 53 cm, vyrovnaná povaha

 

NAŠE ODCHOVY:

BH-VT MORTY Artay of Highland plnochrupý, 64 cm, vyrovnaná povaha

MORGANA Artay of Highland plnochrupá, 58 cm, méně vyrovnaná povaha

PERSEY Artay of Highland - plnochrupý, 65 cm, vyrovnaná povaha (PHI1+LDI1 klešťový skus)

PRIAM Artay of Highland - plnochrupý, 63,5 cm, vyrovnaná povaha

PERDITTA Artay of Highland  "Róza" - plnochrupá, 62 cm, vyrovnaná povaha

PERLA Artay of Highland "Coral" plnochrupá, 59 cm, vyrovnaná povaha

RAMIE Artay of Highland - plnochrupý, 61cm, vyrovnaná povaha

REMY Artay of Highland "Renda" - plnochrupý, 57 cm, vyrovnaná povaha

STORM Artay of Highland "Tor" - plnochrupý, 64 cm, nedůvěřivá povaha (zatím neprořezaná levá dolní P1)

SIBERIA Artay of Highland "Ria" plnochrupá, 53 cm, vyrovnaná povaha

 

POTOMCI PO NAŠEM LARGOVI:

PERSEUS Atagora - plnochrupý, 64 cm, méně vyrovnaná povaha

PERRY Pett´s Wolf - plnochrupý, 67,5 cm, méně vyrovnaná povaha

READY FOR ARTAY Atagora "Raven" - plnochrupý, 62 cm, vyrovnaná povaha

REYMOND Atagora - plnochrupý, 62 cm, svod nesplněn - nepřipravenost

ROGER Atagora - plnochrupý, 62 cm, vyrovnaná povaha

 

07.11.2023

Dnes byl na kompletních rentgenech náš odchov OREST Artay of Highland /BH-VT JURÁŠEK z Veselé rodiny x C.I.B. ICE QUEEN od Semberije/. Držíme palce a jsme móóóc zvědaví na výsledek!!! 🤞🤞🤞

 

03.11.2023

Dnes splnil náš Drak "ARASH Paradiso Vita" za silného, celodenního deště, svojí třetí zkoušku, tentokrát podle národního zkušebního řádu, ZVV-1. Je to náš kluk šikovný heart

 

A taky  mi cosi leželo na poště, tak jsem si to dnes jela vyzvednout a byla to obálka s výsledky rentgenů JULLIE Pett´s Wolf a huráááá, nemohla ta holka jedna chlupatá dopadnout lépe. Všechno všecičko má čisté, nulové. Sice do chovu nezasáhne, ale já mám čisté svědomí, že jsem "poslala dál" zdravé zvíře. Mám velkou radost, že další Bernáškův potomek je naprosto "cajk".

JULLIE Pett´s Wolf - HD A, ED 0, OCD 0, SA 0, LTV/LÜW 0

(kčle, lokty, ramena, spondylóza - páteř, přechodový obratel)

 

01.11.2023

Dnes slaví deváté narozeniny náš "A" vrh a s ním i naše ARTEMISIA Artay of Highland /ARGO of Barrandov´s Alley x THAYA BERGER Acabo Czech/.

 

Dnes jsme se dozvěděli smutnou novinu. Již v březnu odešel dlouhosrstý, krásný a majestátný pes, otec našeho vrhu "N" BROWNIE of Chocolate Ice "Zeusz". Bylo mu pouhých sedm a půl let. Je nám to moc líto.....

 

29.10.2023

Náš Drak - ARASH Paradiso Vita /GORO Extra Elite x ADRASTEA Vida Eterna/ dnes složil svojí druhou zkoušku - SPr1 - obranu podle IGP1.

 

No a člověk míní, život mění a někdy se stane, že i když se moc chce, tak zdraví a další okolnosti prostě nedovolí, takže se nám tady dnes ocitnul PERSEY Artay of Highland /BRUCE x ZOUMA/, pro kterého budeme hledat nový domov, kde bude uplatněn jeho temperament a vášeň pro mazlení. Persíka jsme nahlásili na letošní poslední svod v Židlochovicích u Brna, který proběhne na Sv. Martina 11.11..

 

28.10.2023

JCh. BENJAMIN Alba Patronus - ženich naší Sorbonky - náš plánovaný vrh "V".

 

22.10.2023

Krásná dcerka našeho Largoška - JASMÍNA od Kunovského lesa, matka HAIDI od Kunovského lesa.

 

21.10.2023

Dnes proběhla v Mladé Boleslavi třetí a poslední klubová výstava KCHMPP. Měli jsme nahlášenou Sušenku, ale ta je momentálně tak tak plešatá, že do třídy vítězů je mi naprostá hanba něco takového vytáhnout laugh, tak jsme raději tento naprosto nádherný a luxusní den věnovali pracovní činnosti venku, pod nádherným podzimním sluncem. Z předešlých letošních dvou klubových má 2x BOB, 1x BIG I., takže má myslím splněno nad limit cheeky.

 

17.10.2023

Dnes slaví první narozeniny naši "Perníčci" v CHS Pett´s Wolf - LARGO x HONEY Pett´s Wolf. Přejeme všem devíti miminům všechno nejlepší, hlavně do budoucna co nejvíce zdraví a hodné, pohodové páníčky.

 

13.10.2023

Pátek třináctého? Pro někoho "zlé" datum, avšak né pro našeho Dráčka /ARASH Paradiso Vita/, který si užívá s nevlastní ségrou (mají stejného tatínka GORO Extra Elite) chorvatského sluníčka a že nás nechávají pozdravovat. Inu, za to jsme jim jistě neskonale vděčni..... cheeky

 

10.10.2023

Dnes slaví páté narozeniny náš Snížek "FLASHING FUGAZI Atagora". Snížek je tatínkem 45 štěňátek z šesti vrhů. Je to moc milý pejsek, který se pořád "směje". Je extrémně hodný, kamarádský a poslušný pes do nepohody. Svoji "dobráckou", nekonfliktní povahu předává i svým potomkům.

 

07.10.2023

Dnes jsme se zúčastnili podzimní mezinárodní výstavy v Českých Budějovicích. Vyrazila jsem se třemi kousky a v hale, pokud člověk nemá nějakého toho pomocníka, je to více než náročné. Odměnou nám byli tři nádherné posudky, medaile a poháry a konečně jsem nechala Sušence vystavit šampiona ČMKU.

READY FOR ARTAY Atagora "Raven" - třída štěňat VN2

SIBERIA Artay of Highland -   třída štěňat VN1

GCh., Ch., JCh. Fieliss USSURI - třída šampionů V1, CAC, BOB

- v závěrečném kruhu pro FCI neuznaná plemena si Sušenka, mezi cca dvaceti jedinci, vyběhala to nejlepší - první místo!!!! Za to patří velký dík rozhodčí, paní Jílkové

 

05.10.2023

Dnes slaví šesté narozeniny náš srbský vrh "W" von Olaf Weise. Všechno nejljepší přejeme potomkům po našem Bernáškovi a Fajrince.

 

01.10.2023

Dnes slaví náš vrh "L" již dva roky /DUBSTEP of Trebons Berger Blanc x Fieliss ZOUMA HAPPY KURT/ !!!! Všechno nejlepší přejeme Darýskovi, Janny, Lagí a Zoe.

Foto: LEGENDARY Artay of Highland  + LAMIRA Artay of Highland

 

28.09.2023

Stal se naprostý zázrak a shodou hodně okolností a i šťastné náhody nám dnes odjela JULLIE Pett´s Wolf do nové, naprosto naprosto báječné rodiny. Tato rodinka nedávno o fenečku přišla a protože se jmenovala taky Julinka, nemohlo to ani dopadnout jinak, než že si vzali další Julinku!!! Děkujeme Věrce Peckové, paní chovatelce jejich předchozí fenečky, za zprostředkování.

 

26.09.2023

Přišel nám pozdrav ze Šumavy od našeho IMARIHO Artay of Highland /CASPER of Merry dream x BAGHEERA King of Yukon/.

 

25.09.2023

Dnes jsme byli s Jůlinkou - JULLIE Pett´s Wolf na oficiálních kompletních rentgenech. Vzhledem k jejímu pokročilejšímu věku čtyři a půl let to nevypadalo úplně špatně. Tak nám držte palce 🤞🤞🤞

 

23.09.2023

Včera k večeru k nám, za velkého deště, dorazila od Domažlic JULLIE Pett´s Wolf /AREZZO Bohemia Star Moraveč x UMBERTA UNICUS Taien/. Je to holčička našeho Bernáška a o naše dětičky se vždycky postaráme. Od první chvíle mávala ocasem a žádnou újmu ze změny prostředí a nové maminky rozhodně neutrpěla. Budeme se snažit najít jí ten nej nej nový domov. Tahle veselá, báječná holka si ho rozhodně zaslouží. Na příští týden s ní už mám naplánované kompletní rentgeny a kastraci.

 

22.09.2023

Naše "péčka" mají dnes osm měsíců a s některými z nich se uvidíme 11.11. na letošním posledním svodu v Židlochovicích u Brna. Moc se na Vás všechny těšíme.

PERLA Artay of Highland "Coral" /BRUCE Artay of Highland x Fieliss ZOUMA HAPPY KURT/

 

21.09.2023

Náš poslední letošní vrh "T" dnes "slaví" 4 měsíce laugh Všechno nejlepší, děcka

THORIN Artay of Highland /HERCULES OZZY od Semberije x GALADRIEL Artay of Highland/

 

20.09.2023

Naše téměř dvouletá odchovankyně Zoe - LARITTA Artay of Highland /DUBSTEP of Trebons Berger Blanc x Fieliss ZOUMA HAPPY KURT/.

 

19.09.2023

Náš odchovánek z vrhu "O" si velice zalíbil cvičení s paničkou a moc jim to jde 😘😘😘

ORTON Artay of Highland /JURÁŠEK z Veselé rodiny x C.I.B. ICE QUEEN od Semberije/

 

16.09.2023

Dnes se naše partička vypravila na mezinárodní výstavu v Klatovech a opět jsem se trošku zbláznila a vyrazila se čtyřmi kousky... ALE!!! Dovezli jsme 2x BOB a 2x velmi nadějnou jedna a Largošek navíc dojel i prestižní výstavní titul "Šampion ČMKU" 😃😃😃😃

DARCY DONNEVARA - BOS        LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity - BOB

 

GCh., multi Ch., JCh. Fieliss USSURI - třída šampionů V1, CAC, Šumavský vítěz, BOB

 

C.I.B. GCh., Ch., club Ch., JCh. LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity -  třída šampionů V1, CAC, CACIB, CAC ČMKU, Šumavský vítěz, BOB

 

READY FOR ARTAY Atagora "Rven" - třída štěňat VN1

Otec se syny, zleva: Raven, Largo a CYRANO Darkshine Ray

 

SIBERIA Artay of Highland - třída štěňat VN1

 

A dnes také slaví náš vrh "D" sedmé narozeniny!!!! Všechno nejlepší přejeme pěti chlapečkům a čtyřem holčičkám po našem Bernáškovi a Bambině.

DAREDEVIL AREBA Artay of Highland "Räntä" žijící ve Finsku

 

15.09.2023

Naše 4,5 měsíční holčička SIBERIA Artay of Highland a s váhou 15,2 kg.

 

12.09.2023

A ve Washingtonu zůstaneme a představujeme první miminka po našem Luccovi - WARRIOR LUCCA von Olaf Weise /Arezzo x DogFire/.

 

11.09.2023

A další výstavní novinky, tentokrát ze státu Washington, USA a první výstava našeho chlapečka z vrhu "N" po otci BROWNIE of Chocolate Ice a matce BAGHEERA King of Yukon.

NORISS Artay of Highland "Big Easy" - First Place Class, Best male, Best of Breed, Best of Group 1

 

10.09.2023

Dnes se konala Klubová výstava bílého švýcarského ovčáka. Je září, takže tradičně u vodní nádrže Rozkoš - Česká Skalice. Je to již poměrně dlouho, co jsem tam byla poprvé s malým Bernáškem. 14 let je v něčem relativně krátká doba, ale mě už to přijde jako dávná historie. Tento rok jsem vyvezla hned čtyři kousky (přemýšlím, zda jsem vůbec někdy měla s sebou více psů) a nedopadli jsme vůbec špatně.

 

LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity - třída vítězů V1/3, CAC, Nejlepší polodlouhý dospělý pes

Rozhodčí v závěru o nejlepšího polodlouhého psa hlavně ocenila jeho naprosto bílou srst bez jakýchkoli náznaků žluté či rezavé a prostorný, vydatný pohyb 👌

 

Fieliss ZOUMA HAPPY KURT "Zumička" - třída otevřená V3/11

Třetí z jedenácti po druhém vrhu a dvouleté pauze? Naprostá spokojenost  😁

 

READY FOR ARTAY Atagora "Raven" - třída štěňat VN1/2

Druhá výstava našeho benjamínka a společná prezentace už byla zase o něco lepší

 

SIBERIA Artay of Higland - třída štěňat neúčast

Riuška uznala, že v kruhu je velké horko, tak jsme zaparkovaly těsně před výstavní páskou v příjemném chládku a už jsem jí odsud nezvedla, neměla jsem to srdce; nechala se radši mazlit od kolemjdoucích, takže výstavní premiéra se prej odkládá

 

Byla to opět moc krásná klubová výstava, kde člověk každoročně potká spoustu "starých dobrých"  i novodobějších známých, letos dokonce i pět odchovů, za čež ještě jednou velké díky a i letos, stejně jako v posledních letech, nám sluníčko pálilo o sto šest. Ve dvě skončilo posuzování polodlouhé varianty srsti, o hodinu později i dlouhosrstí jedinci. Potom začal ten hlavní boj o nejlepšího z nejlepších. BOBíka (nejlepšího z plemene) si odnesla dlouhosrstá fenka z veteránů, která se paní rozhodčí líbí už od jejích mladých let, kdy od ní dostala v minulosti BOJ, později BOB. A protože nej byla fenka, o BOSe (toho nejlepšího z opačného pohlaví) se poprali kluci. Dlouhosrstého pejska už to vyloženě neba a nechtěl se ani předvádět, tak byl jako první vyloučen z užšího výběru. Tudíž o BOSíka jsme si to rozdali my (my jakože Largošek a já) se synátorem Puclíkem. Bylo to dlouhé, několika minutové rozhodování, dvě dlouhá kolečka, kdy už jsem přestávala cítit nohy... Rozhodčím jsem nezáviděla, dva typově podobní psi, povahy ani běh nerozhodl, to měli oba bez výtky nastejno - přecijen otec a syn se nezapře. Jeden více světlé oko, druhý méně ušlechtilou hlavu. Až to rozhodčí rozsekla, přivřela oko nad světlejším okem a syneček nás vydrtil. Myslím, že si to oba moc moc zasloužili a moc si přeju, aby mu to oko ztmavlo, protože jinak to je tak krásnej pes....

PUZZLIK Atagora - třída mladých V1/3, CAJC, BOS

 

Naši chovatelskou stanici reprezentovali:

HIGHLANDER Artay of Highland - třída otevřená VD - Hajlošek je prostě drobný psík menšího vzrůstu, což se na výstavy vskutku moc nehodí, ale za to v chovu uplatnění určitě najde

STORM Artay of Highland "Tor" - třída štěňat VN2 (za naším Ravenkem)

IZVOR Artay of Highland "Izy" - třída otevřená V2, res. CAC

SIBERIA Artay of Highland "Ria" - třída štěňat - neúčast

LAGERTHA Artay of Highland "Lagí" - mezitřída - neúčast (hárání)

JAIRA Artay of Highland - třída otevřená VD - Jairinka je zase v porování s Hajloškem baba "krev a mlíko" a kdyby se vyměnili, možná by sbírali jeden titul za druhým 🤣🤣🤣

 

A nesmím zapomenout ani na potomky svých krycích psů!!! Takže potomci našeho Larga:

NATANI Atagora - mezitřída V1, CAC

NICE JACKIE Atagora - mezitřída V2, res. CAC

 

PUZZLIK Atagora - třída mladých V1, CAJC, BOS

READY FOR ARTAY Atagora "Raven" - třída štěňat VN1

RUBY ROSE Atagora - třída štěňat - neúčast

 

Potomek našeho Snížka - FLASHING FUGAZI Atagora:
CORAN od Táborského dubu - třída mladých V2

 

A potomek našeho Bernáška - AREZZO Bohemia Star Moraveč:
BERNIE´S BERNADETA Atagora - třída veteránů - neúčast

 

09.09.2023

Dnes proběhla na Rozkoši u České Skalice zcela výjimečně, den před klubovou výstavou, bonitace. Bohužel nám tam strčili mezinárodní výstavu v Olomouci, tak jsme výstavu s bonitací museli přehodit. Příští rok už bude "tradiční Skalice druhý víkend v září" přehozena na první víkend, aby nemusela být zase bonitace před výstavou.

Sobotní bonitace se za "naše barvy" zúčastnila dvou a půl letá fenka z našeho "J" vrhu - jediní potomci po psovi ANAKIN Hvězdná záře.

JAIRA Artay of Highland - chovná fena FCI, MDR1 +/+, DM n/n

 

A na Slovensku proběhla taktéž tradiční podzimní klubovka, tentokrát jubilejní - 20. let od založení slovenského klubu BŠO, na které si vyběhala ocenění velmi nadějná 2 ze tří fenek ve třídě dorostu naše odchovankyně PERLA Artay of Highland "Coral". Posuzovala polská rozhodčí paní Wiesława Misterka Kluska. Moc gratulujeme!!!!

 

A souběžně s naší bonitací a slovenskou klubovkou proběhla v Olomouci mezinárodní výstava, které se účastnil ve třídě dorostu náš odchov z vrhu "P" /BRUCE Artay of Highland x Fieliss ZOUMA HAPPY KURT/. Posuzovala Olga Dolejšová.

PRIAM Artay of Highland - třída dorostu VN1

 

08.09.2023

A aby nebylo narozenin málo, dnes oslavil své čtvrté i samotný pan Largošek. Je to věčně usměvavý, akční, přítulný pejsek, se kterým se člověk nikdy nenudí.

 

05.09.2023

FREDDIE Artay of Highland "Siku" 4,5 let /BERNARD Artay of Highland x C.I.B. ICE QUEEN od Semberije/.

 

04.09.2023

Dnes slaví narozeniny další Largovi potomci, tentokrát první!!! Konkrétně se jedná o spojení Largo x FLASHING FREDERIKA Atagora "Freya" - vrh "P" v CHS Atagora.

PERSEUS, PARTY TIME aka "Tazzy" a PUZZLIK Atagora

 

 

30.08.2023

Dnes slaví druhé narozeniny Largovi potomci v CHS "od Táborského dubu", vrh B. Přejeme všem všechno nejlepší a hlavně zdraví.

 

TAURIEL + THORIN + GALADRIEL Artay of Highland

 

27.08.2023

Dnes proběhl svod mladých v Chlístovicích u Kutné Hory. Svodu se zúčastnila naše LAGERTHA Artay a dva synátoři po našem Largovi - Puzzlik Atagora a Perníček Pett´s Wolf.

 

22.08.2023

Dnes se Largoškovi narodila tři miminka. Dva chlapečci a jedna holčička. Jedná se o vrh "S" v CHS Atagora, novopečenou maminkou je fenka DILEMMA TO GO Atagora "Lia".

 

20.08.2023

Dnes slaví již osmé narozeniny srbská fenka Klerinka - E CLAIR von Olaf Weise.

 

19.08.2023

Dnes proběhla v Mladé Boleslavi mezinárodní výstava, na které měl premiéru náš nejmladší chlapeček. Ale i ostatní účastníci zájezdu si nevedli vůbec špatně.

LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity - třída šampionů V1, CAC - dokončen titul "Grand šampion České republiky"

READY FOR ARTAY Atagora "Raven" - třída štěňat VN1

Fieliss USSURI "Sušenka" - třída šampionů V1, CAC, BOB

 

A také se výstavy zúčastnila naše odchovankyně Jaira, která si z velice obsazené třídy otevřené devíti fen odnesla krásný posudek a ohodnocení V4. Jsme moc rádi a těšíme se na Jairu ve Skalici.

JAIRA Artay of Highland /ANAKIN Hvězdná záře x C.I.B. ICE QUEEN od Semberije/ - třída otevřená V4

 

A dnes oslavil čtvrté narozeniny náš Dráček - ARASH Paradiso Vita!!! Všechno nejlepší, broučku.

 

13.08.2023

Dnes se vrh "T" Acabo Czech dožívá jedenácti let a s ním i naše Táje - THAYA BERGER Acabo Czech!!! Otcem vrhu je náš "AREZZO Bohemia Star Moraveč" a maminkou fenka "NESSIE Acabo Czech", které to ještě pořád běhá za srnkama, sice už hůř slyší a občas se počůrá, ale je to holka neuvěřitelně statečná a moc jí držíme tlapky, aby v listopadu oslavila neuvěřitelné patnácté narozeniny!!!!

 

A tady jsou naši nejmladší. Ria a Raven

                

 

12.08.2023

Dnes proběhla v Březí u Mikulova klubová výstava KCHMPP. Druhá klubovka, které se naše Sušenka zúčastnila a opět si vyběhala ve třídě vítězů co mohla.

Fieliss USSURI - třída vítězů V1, CAC, Nejlepší fena plemene, BOB

Rozhodčím byl pan Miroslav Václavík, který nám dal do posudku pouze "fena plně ve standardu, která je právem ve své třídě". To prostě potěší.... Zvláště, od takového pana rozhodčí. A taky nás potěšilo, že si tímto Sušenka dojela, oficiálně jako první u tohoto plemene, prestižní titul "Grand šampion České republiky". Tahle fena si to rozhodně zaslouží.

 

11.08.2023

Náš Brusík "BRUCE Artay of Highland" má zaděláno na další dětičky. Vrh "A" v CHS Gwyneb, fenka AKÉLA Polární vlk.

 

10.08.2023

Náš éčkový odchovánek si užívá slunce, moře, písku.

ESPRIT Artay of Highland /TAJFUN Biale Wzgorza x THAYA BERGER Acabo Czech/

 

05.08.2023

Dnes se dožívá devíti let fenka BAIREEN Danel Sogno - matka Bernáškových dětí - vrh "A" v CHS "Abejaty". 

 

04.08.2023

Dnes slaví šesté narozeniny vrh "F" z chovatelské stanice Danel Sogno. Tatínkem je náš Bernášek "AREZZO Bohemia Star Moraveč" a maminkou fenka "ARIS z Papouščího ráje". Oba už tu bohužel s námi nejsou, tak třeba dohlíží na své potomky tam někde z toho pověstného nebíčka... Každopádně všechno nejlepší celému "efkovému" vrhu.

Z toho vrhu jsou chovní fenka FAIRA AREZAR, matka čtyř vrhů v CHS Danel Sogno a pes FRANKIE GRIM AREZAR.

 

31.07.2023

Přišly další výsledky rentgenů po našem Largovi, matka HAIDI od Kunovského lesa:

JANIS od Kunovského lesa - HD A, ED 0, SA 0

JASMÍNA od Kunovského lesa - HD B, ED 0

 

24.07.2023

Naše krásné holčičky - Sorbonka a Bagetka:

HI ARTAY Atagora /MURACO la Blankpapilio x BERNIE´S BERNADETA Atagora/ - 3,5 roku

BAGHEERA King of Yukon /BRUCE Artay of Higland x BAZINGA Taien/ - téměř 5,5 let

 

22.07.2023

Dnes porodila fenka METRIX Pett´s Wolf 10 krásných, pigmentově nadstandardních štěńátek - 3 kluky a 7 holek. Tatínkem je náš Snížek "FLASHING FUGAZI Atagora".

Jedná se o vrh "R" v CHS Pett´s Wolf.

 

11.07.2023

Naši "amíci" si užívají léta, zleva doprava:

Andiamo - AMADEUS Almost Normal /AREZZO Bohemia Star Moraveč x ALLIS MIA Forrento/

Lucca - WARRIOR LUCCA von Olaf Weise /AREZZO Bohemia Star Moraveč x Born to win WARRIOR DOGFIRE/

Easy - NORISS Artay of Highland /BROWNIE of Chocolate Ice x BAGHEERA King of Yukon/

 

10.07.2023

Dnes oslavila krátkosrstá fenka HILLARY a její dlouhosrstý bratříček HIGHLANDER třetí narozeniny. Moc moc gratulujeme a přejeme hlavně zdravíčko do dalších let /BEN NEZ of Aiwak´s paradise x C.I.B. ICE QUEEN od Semberije/.

 

08.07.2023

Dnes naše Zumička oslavila čtvrté narozeniny. Je to veselé, báječná fenka, která je v každém okamžiku připravena vyrazit do akce pro míček či proti vrabčákům.

 

03.07.2023

Dnes oslavil třetí narozeniny náš externí vrh "T" od Semberije třetí narozeniny /BERNARD Artay of Highland x Fieliss AMBRI-PIOTTA/.

 

11.06.2023

Dnes slaví čtvrté narozeniny vrh "O" od Semberije po našem odchovu Brusíkovi /BH-VT, IGP1 BRUCE Artay of Highland x ICE PRINCESS od Semberije/. Přejeme všechno nejlepší, hodně zdraví a pořád tak hodné páníčky jako doposud.

OSCAR ROX "Róňa" a OPERA LEIA, která si skoro k narozeninám nadělila svá první štěňátka - CHS "od Divoké louky" vrh A - 4 pejsci, 5 holčiček - volný jeden pejsek, odběr začátkem srpna

 

10.06.2023

Dnes složil náš Mortík svoji první zkoušku BH-VT. Moc gratulujeme, jste skvělý tým!!!!!
MORTY Artay of Highland /OZZY KAY od Semberije x Fieliss AMBRI-PIOTTA/

 

A dnes taky proběhla na Slapech Jubilejní Klubová výstava KBO. Klub "slaví" 30 let od svého založení. Já jsem vyrazila nakonec jen "pracovně" a línajícího Larga a Sorbonu nechala doma. Stejně jsem ani tak nějak neměla náladu na nic. Na socializačku vyrazil jen náš Ruby (od pátku, kdy nám odjel na Slovensko Rooney, doma osiřel), který překonal prvotní šok ze spousty psů a potom se choval úplně vzorně a ze stanoviště přejímky a zápisu do PP si udělal záchytný bod a vracel se tam pěkně vzorně jako do boudičky. Pomazlit, proběhat, opusinkovat a honem hupky dupky zpátky do domečku angel

 

Naši chovatelskou stanici reprezentovalo sedm jedinců:

PERUN Artay of Highland - třída štěňat - neúčast

OREST Artay of Highland - třída mladých V (jediný zástupce dlouhé varianty srsti)

IZVOR Artay of Highland - třída otevřená VD4

JAGGER Artay of Highland - třída otevřená VD

PRIA Artay of Highland - třída štěňat VN3

LAGERTHA Artay of Highland - mezitřída V3

JAIRA Artay of Highland - třída otevřená V3

 

Vystavili se i potomci po našich krycích psech.

- otec LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity:

PERNÍČEK Pett´s Wolf - třída dorostu VN1

 

PROMETHEUS Pett´s Wolf - třída dorostu VN4

 

PUZZLIK Atagora - třída mladých V1, CAJC, Klubový vítěz mladých

 

NICE JACKIE Atagora - třída mladých V3

 

- otec FLASHING FUGAZI Atagora:

CORAN od Táborského dubu - třída dorostu VN2

 

04.06.2023

Náš Drak /Ch., JCh. ARASH Paradiso Vita/ dnes v rakouském Hollabrannu splnil zkoušku BH-VT-ÖPO. Je to náš šikulka největší a po práci zasloužený odpočinek.

 

03.06.2023

Dnes slaví druhé narozeniny náš dvouhlavý holčičí dlouhosrstý "K" gang. Všechno nejlepší naší Kathriss a Kressie.

KRESSIE Artay of Highland /DENERIS AREBA Artay of Highland x IRON de l´Esprit du Sud/

KATHRISS Artay of Highland /DENERIS AREBA Artay of Highland x IRON de l´Esprit du Sud/

 

Dnes proběhla ve Zbraslavi u Brna krajská výstava, které se účastnil Largoškův synátor a ostudu nám rozhodně neudělal (matka HONEY Pett´s Wolf). My měli nahlášené Larga a Surinku, ale nakonec jsme nejeli. Suška nám začala hárat a Largo je aktuálně plešatý.

PERNÍČEK Pett´s Wolf - třída dorostu VN1

 

25.05.2023 

Třítýdenní krátkosrstí chlapečci v CHS Darkshine Ray po našem Largovi. 

/C.I.B., club Ch., Ch., JCh. LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x JCh., Club Ch. ANNIE Darkshine Ray/
 

 

22.05.2023

Dnes slaví šesté narozeniny vrh "B2" Acabo Czech /AREZZO Bohemia Star Moraveč x OPPI Acabo Czech/. Přejeme jen to nejlepší a samozřejmě hlavně kupu zdraví a alespoň ještě jednou šest let.

 

18.05.2023

Dnes slaví již osmé narozeniny náš "B" vrh. Neskutečně to uteklo a naši kluci a jedna treperenda už jsou veteráni.... V tomto vrhu máme 4 samce a jednu fenku, všichni plnochrupí, zrentgenovaní (DKK 0, DLK 0), psi BERNARD, BRUCE a BRUTTO jsou již zasloužilými otci.

BRUTTO Artay of Highland "Sanny" /KOTORI vom Terlüner Schloss x THAYA BERGER Acabo Czech/

 

17.05.2023

Téměř dvoutýdenní krátkosrstí chlapečci v CHS Darkshine Ray po našem Largovi.
/LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x ANNIE Darkshine Ray/

              

13.05.2023

Dnes proběhl svod mladých v Poličce, kterého se zúčastnilo velké množství potomků po našich krycích psech a tři naši odchovánci z loňského vrhu "O" Jurášek x Sára s nádhernými, krátkými svodovými kódy. Moc děkujeme majitelům za prezentaci.

 

OREA Artay of Highland - plnochrupá, skus nůžkový, 58 cm, dlouhá srst, vyrovnaná povaha

OREST - plnochrupý, skus nůžkový, 61 cm, dlouhá srst, vyrovnaná povaha

ORY - plnochrupý, skus nůžkový, 61 cm, polodlouhá srst, vyrovnaná povaha

 

Po otci FLASHING FUGAZI Atagora "Snížek"

BONY Nabadog - plnochrupá, skus nůžkový, 59 cm, dlouhá srst, vyrovnaná povaha

 

Po otci LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity - všichni polodlouhá srst

JANETTE od Kunovského lesa - plnochrupá, skus nůžkový, 64 cm, vyrovnaná povaha

JANIS od Kunovského lesa - plnochrupá, skus nůžkový, 62 cm, temperamentní povaha

JASMÍNA od Kunovského lesa - plnochrupá, skus nůžkový, 62 cm, temperamentní povaha

JENNIFER od Kunovského lesa - plnochrupá, skus nůžkový, 59,5 cm, vyrovnaná povaha

JODIE od Kunovského lesa - plnochrupá, skus nůžkový, 61 cm, vyrovnaná povaha

JARVIS Danel Sogno - nezkontrolován

NORMAN Atagora - plnochrupý, skus nůžkový, 67 cm, vyrovnaná povaha

NATANI Atagora - plnochrupý, skus nůžkový, 61 cm, temperamentní povaha

 

11.05.2023

Naše webové stránky již mají neuvěřitelných 12 let od svého založení.

 

10.05.2023

Dnes slaví páté narozeniny náš externí vrh po MURACO la Blankpapilio x NIAGARA AKBO-Parchovany.  Přejeme všechno nejlepší!!!!

Z tohoto spojení jsou tři chovní samci YASPER (na Slovensku, nevěstu již měl, ale bohužel se nakrýt nepovedlo), YNTRO (brzy se stane poprvé otcem v CHS Elijami) a YARIS (otec 40 štěňat v pěti vrzích) a fenka YARITTA, která se možná stane letos poprvé matkou (otec MIGHTY MACCAO od Semberije) - CHS - Bělouši z Podlesí.

 

05.05.2023

Dnes slaví již osmé narozeniny "áčkový vrh" v CHS Almost Normal po našem Arezzovi, matka ALLIS MIA Forrento. Přejeme všechno nejlepší a hlavně moc moc zdraví do dalších let.

UKC Champion AMADEUS Almost Normal "Andiamo" s polobráškou Luccou

 

04.05.2023

Už konečně přichází teplo a barevné, rozkvetlé jaro.

MORGANA Artay of Highland /OZZY KAY od Semberije x Fieliss AMBRI-PIOTTA/

 

02.05.2023

Desáté narozeniny dnes slaví fenka rakouského původu žijící ve Finsku Snowpatrol´s GISSA "Kissa", matka Arezzových štěňátek pod CHS Riot Leaders.

 

30.04.2023

Jedenáctidenní dětičky po našem Snížkovi - FLASHING FUGAZI Atagora, matka PAMPELIŠKA z Blatenských luk.

     

 

29.04.2023

Na dnešek jsme nahlásili naši Sušenku na klubovou výstavu KCHMPP. Pořád mi ale není, prakticky od poloviny března, do zpěvu, tak kdybych měla být na značkách na ráno, tak jsem to určitě odpískala jako Budějky, ale na půl jednou jsme se tam s Adámkem dosoukali a dobře jsme udělali :).

multi GCh., multi Ch. Fieliss USSURI "Sušenka" - třída vítězů V1, CAC, Klubový vítěz, BOB

 

26.04.2023

Dnes slaví sedmé narozeniny náš vrh "C" /Dyson x Thaya/. Všechno nejlepší!!!

Z tohoto vrhu máme tři chovné jedince, fenku Corayu ve Finsku a u nás holčičku Coreen a pejska Cortina, kteří potomky nemají.

CARESI Artay of Highland

 

22.04.2023

Dnes se narodili v CHS "White Ann" první potomci po našem Ibarrovi. Tři chlapečci a dvě holčičky - vrh "D" /IBARR Artay of Highland x SASSEY STAR z Ranče Montara/. Moc gratulujeme.

 

21.04.2023

Dnes jsme se dozvěděli úžasnou novinu - dorazily oficiální výsledky kompletních rentgenů našemu odchovánkovi Darýskovi - LEGENDARY Artay of Highland /Dubstep x Zouma/. Máme velkou radost, stejně jako jeho báječní majitelé.

HD A, ED 0, OCD 0, LTV/LÜW 0, SA 0

(rentgeny kyčlí, loktů, ramen, přechodového obratle a páteře - vše negativní, bez nálezu)

 

Jeho sestřičce Janny přišla na jednu nohu dvojka, zbytek všeho kompletně nulový - negativní. S tímto výsledkem by mohla být chovná, ale Janny je již od ledna vykastrovaná a nás těší, že máme prorentgenovanou i tu populaci, která byť nezasáhne aktivně do chovu, tak pro nás představuje tu nejlepší možnou zpětnou vazbu ohledně zdraví našich odchovů / našeho chovu. Oběma gratulujeme a snad se toto bude dařit i nadále.

LAMIRA Artay of Highland "Janny" - HD C (2/0), ED 0, OCD 0, LTV/LÜW 0, SA 0

 

17.04.2023

Ze včerejška na dnešek se v CHS Atagora narodili sedmí potomci po našem Largovi. Vrh "R" Atagora - 7 pejsků a 5 holčiček. Moc se na ně těšíme, jak porostou. Na prodej jsou volní tři pejskové.

Zhruba za 14 dnů se narodí druhá a zároveň poslední letošní Largoškova štěňátka. Vrh "C" v CHS Darkshine Ray po fence ANNIE Darkshine Ray.

 

 

15.04.2023

Dnes proběhla tradiční jarní mezinárodní výstava v Budějovicích. Stejně jako na podzim, tak i nyní jsem z důvodu nemoci nejela. Měla jsem nahlášenou Surinku. Tak někdy příště.

Za bílé se "za nás" vystavili:

PUZZLIK Atagora /Largo x Freya/ - třída dorostu VN1

NICE JACKIE Atagora /Largo x Bernie/ - třída mladých VD3

LAGERTHA Artay of Highland /Dubstep x Zuma/ - mezitřída - neúčast

 

13.04.2023

Dnes už je to osm let, co přišly na svět dvě krásné a báječné holky - BERNIE´S BERNADETA a BRIA Atagora. Všechno nejlepší holky a hlavně ať se Vás drží zdravíčko!!!

Po první jmenované Bernie máme aktuálně doma sedm čtyř týdenních vnoučátek.

 

10.04.2023

Dnes, na Velikonoční pondělí, jsme štěňátka poprvé vynesli do venkovního prostředí. Některým se to líbilo, některým už méně angel

 

08.04.2023

Jarní národní výstava v Ostravě už se definitivně přesunula do Brna pod názvem "Špilberka". Na výstavě se prezentovali tři potomci z jednoho vrhu po našem Largovi a dva odchovánci. Všichni skončili s krásnými výsledky. Moc gratulujeme, jsme na všechny hrdí.

PERNÍČEK Pett´s Wolf /LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x HONEY Pett´s Wolf/ - třída štěňat VN1

PERRY Pett´s Wolf /LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x HONEY Pett´s Wolf/ - třída štěňat VN2

PROMETHEUS Pett´s Wolf /LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x HONEY Pett´s Wolf/ - třída štěňat VN3

 

IZVOR Artay of Highland /Casper x Bagheera/ - třída otevřená V1, CAC

LAGERTHA Artay of Highland /Dubstep x Zuma/ - mezitřída V2, res. CAC

 

06.04.2023

Dnes už to jsou 3 týdny, co přišel na svět náš "eR - pinďourový" vrh laugh Tak jako dárek dostali od šikovné tety Míši Holubové krásný letáček. Moc děkujeme!!!! Skvělá práce, jako vždy 👌

 

04.04.2023

Naše Sušenka má za sebou dlouhou "tour de Balkán" a dovezla si spoustu krásných ocenění a hromadu titulů!!!

GCh., Ch., Club Ch., JCh. Fieliss USSURI - 13x CAC, 13x BOB, 4x BIG 1, 1x BIG 2, 3x BIG 3

 

02.04.2023

Dnes slaví první narozeniny náš vrh "N" /BROWNIE of Chocolate Ice x C.I.B. BAGHEERA King of Yukon/ a druhé narozeniny náš vrh "J" /ANAKIN Hvězdná záře x C.I.B. ICE QUEEN od Semberije/. Všem přejeme všechno nejlepší, hlavně zdravíííí a děkujeme za péči, lásku a fotky dětiček.

Foto: NYMERIA a NORISS Artay of Highland

 

Foto: JAGGER Artay of Highland

 

01.04.2023

Dnes proběhla v Poličce první letošní výstava Klubu bílého ovčáka, a to výstava speciální. Posuzovali dva rozhodčí a prakticky celý den propršelo a zima veliká. Před začátkem posuzování proběhlo předávání klubových ocenění a naše Bagetka obdržela nejvyšší klubové výstavní ocenění "Klubová GrandŠampionka KBO".

 

Z naší chovatelské stanice se na výstavě jako jediná prezentovala v mezitřídě krátkosrstá fenka a radost veliká!!!!! Její sestra LAMIRA získala na poslední loňské klubové výstavě titul BOS - nejlepší fena výstavy.

LAGERTHA Artay of Highland /DUBSTEP of Trebons Berger Blanc x Fieliss ZOUMA HAPPY KURT/ - V1, CAC (z šesti fen)

 

A po našich krycích psech Arezzovi, Largovi a Snížkovi se předvedli:

PERNÍČEK Pett´s Wolf /LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x HONEY Pett´s Wolf/ - třída štěňat VN1

 

Třída dorostu PDS pejsci

CORAN od Táborského dubu; PERSEUS a PUZZLIK Atagora

 

CORAN od Táborského dubu /FLASHING FUGAZI Atagora x BAYA Acabo Czech/ - třída dorostu VN1

 

PERSEUS Atagora /LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x FLASHING FREDERIKA Atagora/ - třída dorostu VN2

 

PUZZLIK Atagora /LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x FLASHING FREDERIKA Atagora/ - třída dorostu VN4

 

PITRÝSEK Atagora /LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x FLASHING FREDERIKA Atagora/ - třída dorostu - neúčast

 

NORMAN Atagora /LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x BERNIE´S BERNADETA Atagora/ - třída mladých V2

 

NICE JACKIE Atagora /LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x BERNIE´S BERNADETA Atagora/ - třída mladých V2

 

JAMIE Pett´s Wolf /AREZZO Bohemia Star Moraveč x UMBERTA UNICUS Taien/ - třída otevřená VD

 

30.03.2023

Dnes slaví osm let fenka žijící v Holandsku GUARDIAN ANGEL White Angel of Pici "Hydra" - maminka Bernáškových dětiček z CHS "Fan´t Casmolân".

 

18.03.2023

Synek našeho Bernáška, bráška naší Táji, deseti a půl letý chovný pes THORR Acabo Czech

/AREZZO Bohemia Star Moraveč x NESSIE Acabo Czech/.

 

17.03.2023

Ze včerejška na dnešek nám naše Sorbonka /HI ARTAY Atagora/ porodila sedm nádherných, silných a pigmentově prakticky černých chlapečků. Nejvíc šikovná, všechno zvládla bez jakéhokoli zaváhání. Jsou to její první miminka a stejně tak první miminka i Hajloška.

Tatínek vrhu "R" posílá pozdravy a připil si s pánečky na zdraví svých prvních dětiček. Strašně moc děkujeme. Lepší pánečky pro Hajloška by jsme si nikdy ani nemohli přát.

HIGHLANDER Artay of Highland

 

16.03.2023

Dnes slaví pět let našeho Bagetka!!!! Holčička naše nejkrásnější, často na zabití, ale přesto milovaná laugh Přejeme jí hlavně co nejvíc roků ve zdraví. To ostatní od nás má angel

BAGHEERA King of Yukon /BRUCE Artay of Highland x BAZINGA Taien/

 

A dneska slaví narozky i náš externí dlouhosrstý vrh "G" /GOMER la Blankpapilio x DENERIS AREBA Artay of Highland/. Tak všechno nejlepší děcka ke krásným čtvrtým narozeninám!!!

foto: GALADRIEL Artay of Highland

 

13.03.2023

Půlroční PERSEUS Atagora /LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x FLASHING FREDERIKA Atagora/. Stejně jako s jeho bráchou Pitrískem se s klukem uvidíme na speciální výstavě v Poličce, která se bude konat na apríla.

 

A třetí narozeniny slaví náš externí vrh "S" od Semberije /AIOLOS RIVER Atagora x HEIDY od Semberije/.

 

12.03.2023

Dnes nás opustilo desáté Bernáškovo dítě.... Je nám to moc líto, vzpomínáme.....

BROOKE ANN Forrento   * 04.01.2013 - † 12.03.2023

 

11.03.2023

Dnes slaví sedmé narozeniny naše Sára - C.I.B. ICE QUEEN od Semberije /YOLE vom Sutumer Grund x Beau-Beau/. Matka našeho vrhu F, J, H, O. Aktuálně jsou po ní chovní Farka a Highlander, zrentgenovaní Farka, Freya, Freddie, Highlander a v nejbližší době se chystá Jaira. Držíme moc palce! A letos se chystají na svod její "óčka".

 

10.03.2023

Dnes slaví čtvrté narozeniny náš vrh "F" Bernard x Sára /BERNARD Artay of Highland x ICE QUEEN od Semberije/. Všechno nejlepší přejeme!!!!

FERRERA Artay of Highland "Raga"

 

09.03.2023

Dnes slaví čtvrté narozeniny náš vrh "E" Misza x Tája /TAJFUN Białe Wzgórza x THAYA BERGER Acabo Czech/. Všechno nejlepší přejeme!!!!

ERO Artay of Highland

 

08.03.2023

Desetiletý synek po našem Bernáškovi /AREZZO Bohemia Star Moraveč x DEBONAR FREE Meroxen/.

BREADY GREYS Forrento "Avery" - 10 let, 2 měsíce

 

06.03.2023

IBBIS od Kunovského lesa 2,5 roku - otcem je náš odchov BERNARD Artay  of Highland.

 

05.03.2023

V noci ze včerejška na dnešek začala rodit slovenská dlouhosrstá fenka AURORA Alba Patronus "Dakota" další miminka po našem Brusíčkovi /BRUCE Artay of Higland/. Skončila v deset ráno s parádním skórem deseti prťat - čtyř chlapečků a šesti holčiček. Ve vrhu budou polodlouhá - krátkosrstá i dlouhosrstá štěňátka. V případě zájmu se můžete obrátit na CHS "Alba Patronus" - Tatiana Sobolová. Volné pouze fenky. Pejsci - samci jsou již prodáni.

 

A my jsme k večeru zajeli nakrýt naší Bagheeru krátkosrstým psem HERR MARLEY Atagora - bráchou naší Sorbony, který je velký rodinný mazel a cestovatel, je to vnuk našeho prvního krycího psa Arezza a má kompletní a hlavně negativní retngeny.

 

04.03.2023

Dnes A3 DRAKKA AREBA Artay of Highland /AREZZO Bohemia Star Moraveč x BAMBINA White Chocolate, která zrovna dnes slaví osm let!!!!!/ zaběhala mezi sedmnácti!!! trojkovými psy krásný čistý běh, díky kterému skončila na fantastickém třetím místě (s rychlostí 4,39 m/s) a složila tak další A3 zkoušku. Moc moc Drace a majitelce Lucce gratulujeme!!!!
A to není všechno laugh Navíc se v klubovém žebříčku umístila opět na prvním místě v sekci "Makáč agility" a obhájila tak loňské prvenství. A druhé místo "Makáč obedience" jí uteklo doslova o pověstný fous - o pouhé 4 body. I tak fantastický výkon a děkujeme za prezentaci naší chovatelské stanice. Jste super tým.

A stejná psovodka s druhou Bernáškovou dcerkou Riverkou - ARCTIC RIVER Šamanův trik /AREZZO Bohemia Star Moraveč x TINA TURNER Miraja/ - skončila v kategorii "Makáč dogdancing" na třetím místě. A to Riverka letos oslavila už jedenáct let.

 

A dnes už je to rok, co k nám z Ruska doputovala naše Sušenka. Pouhý rok, ale už si život bez ní nedovedeme představit. Úžasné plemeno, úžasná fena.

GCh., Ch., JCh. Fieliss USSURI


 

 

02.03.2023

Dnes slaví osmé narozeniny vrh "N" slovenské CHS "AKBO-Parchovany /otec náš krycí pes AREZZO Bohemia Star Moraveč x matka WENDY-MAGIC AKBO-Parchovany/. Niagaře a Noahovi přejeme všechno nejlepší a hlavně zdravíčko, aby sloužilo ještě pár let. Nitouškovi posíláme pusinku tam nahoru....

NIAGARA AKBO-Parchovany a NAVARR Artay of Highland 11 měsíců

 

A dnes byl na RTG náš patnáctiměsíční "Mortík" MORTY Artay of Highland /OZZY KAY od 

Semberije x Fieliss AMBRI-PIOTTA/ a nemohl dopadnout lépe. Máme moc moc velkou radost!!!!

HD A (kyčle 0/0)

ED 0 (lokty 0/0)

SA 0 (spondylóza - nepostižen)

OCD 0 (ramena - nepostižen)

LTV/LÜW 0 (přechodový obratel - negativní)

 

Majitelce na Slovensko posíláme velkou gratulaci, zároveň jí moc moc děkujeme, že nechala zrentgenovat a oficiálně vyhodnotit "vše", co je možné u našeho plemene zrentgenovat a teď už se mohou bez obav opravdu vrhnout "do práce". 

 

27.02.2023

Desetiměsíční slečna po naší Bagetce a maďarském psovi BROWNIE of Chocolate Ice, na kterou se můžeme těšit na prvním letošním svodu.

NARISSA Artay of Highland

 

26.02.2023

Dnes slaví osmé narozeniny vrh "G" od Kunovského lesa /AREZZO Bohemia Star Moraveč x CALLY od Kunovského lesa/. Úspěšné a zdravé nakročení do veteránské sezóny.

 

24.02.2023

Tak už nám hárá Bagetka. Krytí tudíž začátkem března, odběr mimin zkraje července. Do porodu již žádné rezervace nepřijímáme.

 

21.02.2023

Za naším Snížkem /FLASHING FUGAZI Atagora/ dnes přijela nevěsta od Klatov - dlouhosrstá česká Grand šampionka PAMPELIŠKA z Blatenských luk. Když se povede, bude to další vrh "D", tentokrát v CHS Wibi.

 

A dnes slaví narozeniny naše nejstarší. ARCTIC RIVER a AMANITA Šamanův trik - 11 let!!!! První potomci Bernieho. Na ty se prostě nezapomíná. Holky teda na svůj věk vůbec nevypadají a oběma to stále parádně běhá a společně se svými aktivními paničkami pořád něco podnikají.

AMANITA aktuální foto 11 let

 

20.02.2023

Naše Sorbonka "HI ARTAY Atagora" dnes slaví třetí narozeniny!!! Neuvěřitelně to uteklo. Za necelý měsíc se budeme těšit z prvních Sorbončiných potomků. Už se moc těšíme!

 

Za Ibarrem AoH dnes přijela druhá nevěsta - SASSEY STAR z Ranče Montara. Pokud se zadaří, bude to vrh "D" v CHS White Ann.

 

14.02.2023

Náš vrh "I" /CASPER x BAGHEERA/ má dnes 2 roky. Máme odsvodovaných pět dětí ze sedmi a jeden kluk už je i chovný. Další dva mají hotové rentgeny kyčlí a loktů.

 

A dnes jsme zadělali s Largoškem na další dětičky v CHS Atagora - tentokrát je maminkou silná, krásná, statná a hodná kraťanda Faustina - FLASHING FAUSTINA Atagora - vrh "R" v CHS Atagora. Oba rodiče mají nadstandartní a hlavně negativní veškerá zdravotní vyšetření - spondylóza 0, ramena 0, přechodový obratel 0, MDR1 +/+, DM n/n

 

13.02.2023

Ze Slovenska dorazila zpráva, že fenka AURORA Alba Patronus, která je nakryta naším odchovancem BRUCEM AoH má potvrzenou březost - 7 a více štěňat. Bude se jednak o "C" vrh v CHS Alba Patronus. Moc gratulujeme. Očekávají se polodlouhá - krátkosrstá i dlouhosrstá štěňátka.

 

06.02.2023

Dnes jsme se dozvěděli velice smutnou zprávu. Odešel další potomek Bernáška, v pořadí již devátý ..... Sbohem Threuško, zažili jsme spolu v prvních letech spoustu srandy a ty krásné zážitky si budeme pamatovat prostě napořád ❤️ vždycky, když si vzpomenu, jak Tě páníček chodil krmit do parku mezi ostatní psy, aby jsi měla přirozenou "konkurenci" a aspoň něco sežrala, nebo jak jsi vybírala jednotlivá zrnka rýže z konzervy a masa a flusala je všude kolem misky, tak se mi vykouzlí úsměv na tváři. S Tvojí sestřičkou Tajenkou jsem si taky užila, než se "rozjedla"..... Tak jo, pozdravuj tam sestřičku Tofee a tatínka, pa zlato.....

otec: AREZZO Bohemia Star Moraveč, matka: NESSIE Acabo Czech - stále žijící (14,3 roku)

 

04.02.2023

Dnes slaví páté narozeniny Bernáškovy bosňanské děti v CHS "od Semberije" vrh "L" - otec AREZZO Bohemia Star Moraveč x matka HARLEY REA od Semberije. Všechno nejlepší přejeme!!!

 

29.01.2023

Dnes slaví první narozeniny potomci po našem Largovi v CHS Danel Sogno - vrh "J" (matka FAIRA AREZAR Danel Sogno, dcera našeho Arezza/. Přejeme všem pevné zdraví do dalších let a na některé z nich se těšíme na některém z letošních čtyř svodů.

foto: JAROD Danel Sogno

 

A ze včerejška na dnešek se v CHS Atagora narodil vrh "Q" - pravnoučátka po našem Bernáškovi /AREZZO Bohemia Star Moraveč/. Tatínkem je HERR MARLEY Atagora - otec našich plánovaných letošních štěňátek po Bagetce - vrh "S" a maminkou je sestra našeho Larga LADYLOVE LUXURY Royal Dignity "Vendulka". Narodilo se šest chlapečků a jedna holčička a všichni jsou krásného tmavého pigmentu hned po narození a vysokých porodních vah, šest mimin bez paspárků.

 

28.01.2023

První narozeniny dnes slaví náš Bleček - Zelenyy Yar KSAND SHIKADERO. Je to čertík černej obrovskej, ale povahově to je andílek. Inu zrozen ve znamení vodnáře, jako náš Bernášek laugh

(aktuální foto dodáme)

 

25.01.2023

A dnes tu máme narozeniny Bernáška. Už druhé narozeniny Bernáška bez Bernáška........ Bylo by mu krásných 14 let. Možná by tu ještě byl, kdybych mu nedělala v jedenácti a půl BAER test..... Už se na to ale musím vykašlat!!! Kdyby byly v pr..... ryby ..... musím vzpomínat  jen na ten fajn život s ním a doufat a těšit se na jeho potomky.

 

24.01.2023

Dnes dorazil certifikát s "Interšampionem" i pro našeho Largoška, tak tímto už máme v naší smečce tento titul 4x (dvě holky a dva kluky)!!!!

 

22.01.2023

Zumička dnes přivedla na svět, přesně na objednávku, svoje štěňátka v krásném vyrovnaném počtu 4+4. Začala lehce po sedmé a chvilku po třetí bylo hotovo. Všechno zvládla naprosto sama bez jakýchkoli komplikací. Je to hvězda prostě. Těšíme se z našeho vrhu "P" a přejeme si pro ně jen zdravíčko. Štěstíčko v podobě úžasných budoucích majitelů už mají.

A náš báječný odchovánek BRUCE se tímto stal po páté hrdým tatínkem. V květnu Brusík oslaví osmé narozeniny a na další dva vrhy má aktuálně "zaděláno".

 

16.01.2023

Dnes slaví 12 let rakouský pejsek Snowpatrols DYSON  - tatínek našeho vrhu "C". Všechno nejlepší přejeme a ještě pár let ve zdraví.

 

14.01.2023

Dnes proběhla v polském městě Brodnica výstava, kde opět tatínek našeho budoucího vrhu "A" Viceguard CARTE BLANCHE opět získal titul BOB. Gratulujeme Kartovi a jeho majitelce a chovatelkám.

 

08.01.2023

Dnes proběhla v Gdaňsku (PL) výstava pejsků, ze které si odnesl tituly CAC, BOB, BIG I. v neuznaných plemenech krásný dvouletý východoevropský ovčák jménem Viceguard CARTE BLANCHE, pes z ukrajinského chovu, kterým je nakryta naše fena Fieliss USSURI. Moc gratulujeme a evidentně jsme si vybrali na krytí kvalitního jedince.

Kart nyní bude pobývat v Polsku, kam se kvůli válce se svojí majitelkou na čas přestěhoval.

 

 

07.01.2023

BRUCE Artay of Highland zaznamenal skoro v osmi letech druhé slovenské krytí, celkově svoje sedmé (2x 2018, 2019, 3x 2022). Po tříleté krycí pauze (duben 2019-duben 2022) má aktuálně nakryté tři feny, včetně naší Zumičky.

 

Přejeme hlavně zdravá a krásná štěňátka. Matka budoucího vrhu pochází ze Slovenské chovatelské stanice, stejně jako její matka, jejím otcem je pes ruského chovu žijící v Itálii.

AURORA Alba Patronus - CHS Alba Patronus

 

06.01.2023

Náš krásný devítiměsíční odchovánek z vrhu N - BROWNIE of Chocolate Ice x BAGHEERA King of Yukon.

Foto: NORISS Artay of Highland "Big Easy"

 

05.01.2023

Dnes slaví už osmé narozeniny naše malá estonská holčička Fajrinka. Všechno nejlepší už máš, tak jen to zdravíčko /Born to Win Warrior DOGFIRE/.

 

Pětiletý potomek našeho Arezza WARRIOR LUCCA von Olaf Weise si hraje na tuleně a jde mu to očividně více než dobře laugh

 

04.01.2023

Dnes je narozeninový den pro druhé vrhy obouch mých chovných chlapečků, Bernáška a Largoška. Naprosto stejné datum, pouze s rozestupem devíti let. Kdybych někdy něco takového chtěla naplánovat, tak to samozřejmě nikdy nedopadne.

 

Úžasné jubileum slaví vrh "B" v CHS "Forrento". Krásné desáté narozeniny si užijte a všem přejeme hlavně pevné zdraví.

C.I.B. AREZZO Bohemia Star Moraveč x DEBONAR FREE Meroxen

 

A ty další narozeniny, svoje první, slaví miminka v CHS od Kunovského lesa, vrh "J". Všechno nejlepší děcka!!!!

C.I.B. LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x HAIDI od Kunovského lesa

Foto: JASMÍNA od Kunovského lesa

 

Foto: JENNIFER od Kunovského lesa

 

03.01.2023

Dnes slaví krásných 13 let fenka DEBONAR FREE Meroxen - maminka Bernieho druhých dětí (vrh "B" v CHS Forrento). Přejeme hodně zdraví do dalších let!

 

02.01.2023

Dnes má náš vrh "N" /Brownie x Bagheera/ devět měsíců. Je to ale takové smutné, protože z šesti už jich je bohužel jenom pět.... myslíme na Tebe Taurísku, odpočívej v pokoji.

NORGAY Artay of Highland  * 02.04.2022 - † 17.12.2022

Foto: NORISS Artay of Highland "Big Easy"

 

V této sekci se dozvíte, kde všude jsme

byli vystavovat, závodit, výsledky všech

zdravotních vyšetření, pracovních zkoušek,

jak se mají a co dělají naši potomci, ....

Zkrátka - co všechno je u nás nového :)

 

 

 

11.12.2023

Dnes odešla další psí dáma. Úžasná milá fenka, která se svou paničkou běhala agility a byla jí kamarádkou a přítelkyní po boku za každých okolností. Je nám to moc a moc líto. Měj se, holčičko....

AMÁLIE Almost Normal /AREZZO Bohemia Star Moraveč x ALLIS MIA Forrento/

* 05.05.2015 - † 11.12.2023

 

10.12.2023

Víkendový TRIOCACIB PRAHA. Sobotu jsem nehlásila účelově, protože to už by doma 

nemuseli rozdýchat po letošních klubových akcích, pátek jsem si říkala, že se uvidí (no neuvidělo - nemocné dítě, opravář na tepelné čerpadlo a do toho nám ještě dovezli novou sedačku) a neděle je jistá, to se určitě povede. No neděle se povedla částečně. Jsem se nějak ráno zapomněla doma a přijela na výstaviště těsně po třídě dorostu, tedy po Riušce. Ale tak to nevadí. Hlavní účel - socializace - splněn. Bagetka, její matinka, nastoupila přesně po roční výstavní pauze (loni v prosinci na výroční "třicítce" si odnesla BOB) a ostudu si rozhodně neudělala. Z kruhu odešla s ohodnocením nejlepší feny plemene. Je to prostě pořád frajerka.

 

C.I.B., multi GCh., multi Ch., Club Ch., Club Ch., JCh. BAGHEERA King of Yukon - třída šampionů V1, CAC, CACIB, CAC ČMKU, BOS

SIBERIA Artay of Highland - třída dorostu - neúčast

 

 

Náš téměř sedmiměsíční odchovánek THORIN Artay of Highland /HERCULES OZZY od Semberije x GALADRIEL Artay of Highland/.

 

09.12.2023

Naši dva krásní odchovánci:

sedmiměsíční STORM Artay of Highland "Tor" /HERR MARLEY Atagora x C.I.B. BAGHEERA King of Yukon/;

tříletý HIGHLANDER Artay of Highland "Hajlošek" /BEN NEZ of Aiwak´s paradise x C.I.B. ICE QUEEN od Semberije/ - chovný pes, otec našeho vrhu "R".

 

08.12.2023

Dnes nám dorazily báječné zprávy od majitelky našeho odchovu. Děkujeme za úžasný, milující domov a v neposlední řadě za kompletní a nadstandardní rentgeny.

OREST Artay of Highland:

HD A - kyčle (úhly 109, 108), ED 0 - lokty

OCD 0 - ramena

LTV/LÜW 0 - přechodový obratel

SA 0 - spondylóza

 

02.12.2023

Dnes proběhla v Brně národní výstava "Vánočka 2023". Vzhledem k hlášenému sněžení jsem se ani ráno nepokoušela nikam vyjet a nechala výstavu výstavou, tudíž Bagetka i Riuška mají neúčast. Stejně tak i synáček Bagetky, bráška Riušky Storm "Tor" zůstal v tomto nečasu doma a raději si užíval sněhové nadílky na domácím dvorečku. "Dé jednička" před Brnem je zlá z obou směrů.

STORM Artay of Highland /Herr Marley x Bagheera/ - třída dorostu - neúčast

SIBERIA Artay of Highland /Herr Marley x Bagheera/ - třída dorostu - neúčast

BAGHEERA King of Yukon - třída vítězů - neúčast

 

Dojeli ale potomci po našem Largoškovi i Snížkovi - FLASHING FUGAZI Atagora.

RUM Pett´s Wolf /Fugazi x Metrix/ - třída štěňat VN3

RAIA Pett´s Wolf /Fugazi x Metrix/ - třída štěňat - neúčast

RIVEN Pett´s Wolf /Fugazi x Metrix/ - třída štěňat VN2

PERNÍČEK Pett´s Wolf /Largo x Honey/ - třída mladých VD3

PERRY Pett´s Wolf /Largo x Honey/ - třída mladých VD2

PERSEUS Atagora /Largo x Freya/ - třída mladých V1, CAJC

 

01.12.2023

Dnes slaví náš vrh "M" druhé narozeniny /OZZY KAY od Semberije x Fieliss AMBRI-PIOTTA/ !!! Všechno nejlepší přejeme Moirince, Morgance a Mortíkovi.

Morty a Morgana se letos 11.11. účastnili svodu mladých v Židlochovicích u Brna.

Foto: MOIRA Artay of Higland

 

A dnes jsem vyrazila na krytí se Sušenkou do sousedního Polska. Vyrazily jsem o šesté ranní a návrat byl těsně před půlnocí. Celá cesta skoro 1600 km probíhala naprosto super, jenom horor cesta klasika naše dálnice D1 od Velké Bíteše do Brna a v noci potom návrat po zachumeleném úseku z Brna k nám byl taky fajn. Připadala jsem si jako v ruské bajce. Takové poetické s mojí flekatou rusandou. Jako krycího psa jsem si vybrala pejska původem rovněž z Ruska a že jsem z něj byla naprosto nadšená na živo ještě víc než na fotkách, je slabé slovo. Naprosto úžasný, krásný pes, jedním slovem sympaťák. Za necelé tři měsíce oslaví své třetí narozeniny a je zatím otcem tří vrhů (5, 6, 12 štěňat). Všechno perfektně klaplo na třetí skok, tak věřím, že vše dopadne tak, jak má.

Shlegel BOTROPS

 

25.11.2023

Máme další výsledky potomků po našem Largovi:
NATANI Atagora - HD C (DKK), ED 0 (DLK)

 

22.11.2023

NAVARR Artay of Highland - 19 měsíců /Brownie x Bagheera/.

 

20.11.2023

Dnes došly, po delších peripetiích, výsledky rentgenů naší enkový holčičce, moc moc gratulujeme majitelům!!!!
NYMERIA Artay of Highland /Brownie x Bagheera/ - HD A, ED 0

 

PERUN Artay of Highland 9 měsíců + THORR Acabo Czech 11 let


 

16.11.2023

Prapraděda našeho Larga a praděda naší Fajrinky Born to Win White GENERAL dnes, ve věku úžasných šestnácti let, usnul na věky.... Fantastický pes, kopie našeho Largoška. Nezapomeneme ....

 

11.11.2023

Svod mladých Židlochovice u Brna

Dnes proběhl, letos čtvrtý a poslední, svod mladých, kterého se zúčastnilo deset našich odchovů plus dva naši nejmladší.

READY FOR ARTAY Atagora "Raven" - plnochrupý, 62 cm, vyrovnaná povaha

SIBERIA Artay of Highland "Ria" plnochrupá, 53 cm, vyrovnaná povaha

 

NAŠE ODCHOVY:

BH-VT MORTY Artay of Highland plnochrupý, 64 cm, vyrovnaná povaha

MORGANA Artay of Highland plnochrupá, 58 cm, méně vyrovnaná povaha

PERSEY Artay of Highland - plnochrupý, 65 cm, vyrovnaná povaha (PHI1+LDI1 klešťový skus)

PRIAM Artay of Highland - plnochrupý, 63,5 cm, vyrovnaná povaha

PERDITTA Artay of Highland  "Róza" - plnochrupá, 62 cm, vyrovnaná povaha

PERLA Artay of Highland "Coral" plnochrupá, 59 cm, vyrovnaná povaha

RAMIE Artay of Highland - plnochrupý, 61cm, vyrovnaná povaha

REMY Artay of Highland "Renda" - plnochrupý, 57 cm, vyrovnaná povaha

STORM Artay of Highland "Tor" - plnochrupý, 64 cm, nedůvěřivá povaha (zatím neprořezaná levá dolní P1)

SIBERIA Artay of Highland "Ria" plnochrupá, 53 cm, vyrovnaná povaha

 

POTOMCI PO NAŠEM LARGOVI:

PERSEUS Atagora - plnochrupý, 64 cm, méně vyrovnaná povaha

PERRY Pett´s Wolf - plnochrupý, 67,5 cm, méně vyrovnaná povaha

READY FOR ARTAY Atagora "Raven" - plnochrupý, 62 cm, vyrovnaná povaha

REYMOND Atagora - plnochrupý, 62 cm, svod nesplněn - nepřipravenost

ROGER Atagora - plnochrupý, 62 cm, vyrovnaná povaha

 

07.11.2023

Dnes byl na kompletních rentgenech náš odchov OREST Artay of Highland /BH-VT JURÁŠEK z Veselé rodiny x C.I.B. ICE QUEEN od Semberije/. Držíme palce a jsme móóóc zvědaví na výsledek!!! 🤞🤞🤞

 

03.11.2023

Dnes splnil náš Drak "ARASH Paradiso Vita" za silného, celodenního deště, svojí třetí zkoušku, tentokrát podle národního zkušebního řádu, ZVV-1. Je to náš kluk šikovný heart

 

A taky  mi cosi leželo na poště, tak jsem si to dnes jela vyzvednout a byla to obálka s výsledky rentgenů JULLIE Pett´s Wolf a huráááá, nemohla ta holka jedna chlupatá dopadnout lépe. Všechno všecičko má čisté, nulové. Sice do chovu nezasáhne, ale já mám čisté svědomí, že jsem "poslala dál" zdravé zvíře. Mám velkou radost, že další Bernáškův potomek je naprosto "cajk".

JULLIE Pett´s Wolf - HD A, ED 0, OCD 0, SA 0, LTV/LÜW 0

(kčle, lokty, ramena, spondylóza - páteř, přechodový obratel)

 

01.11.2023

Dnes slaví deváté narozeniny náš "A" vrh a s ním i naše ARTEMISIA Artay of Highland /ARGO of Barrandov´s Alley x THAYA BERGER Acabo Czech/.

 

Dnes jsme se dozvěděli smutnou novinu. Již v březnu odešel dlouhosrstý, krásný a majestátný pes, otec našeho vrhu "N" BROWNIE of Chocolate Ice "Zeusz". Bylo mu pouhých sedm a půl let. Je nám to moc líto.....

 

29.10.2023

Náš Drak - ARASH Paradiso Vita /GORO Extra Elite x ADRASTEA Vida Eterna/ dnes složil svojí druhou zkoušku - SPr1 - obranu podle IGP1.

 

No a člověk míní, život mění a někdy se stane, že i když se moc chce, tak zdraví a další okolnosti prostě nedovolí, takže se nám tady dnes ocitnul PERSEY Artay of Highland /BRUCE x ZOUMA/, pro kterého budeme hledat nový domov, kde bude uplatněn jeho temperament a vášeň pro mazlení. Persíka jsme nahlásili na letošní poslední svod v Židlochovicích u Brna, který proběhne na Sv. Martina 11.11..

 

28.10.2023

JCh. BENJAMIN Alba Patronus - ženich naší Sorbonky - náš plánovaný vrh "V".

 

22.10.2023

Krásná dcerka našeho Largoška - JASMÍNA od Kunovského lesa, matka HAIDI od Kunovského lesa.

 

21.10.2023

Dnes proběhla v Mladé Boleslavi třetí a poslední klubová výstava KCHMPP. Měli jsme nahlášenou Sušenku, ale ta je momentálně tak tak plešatá, že do třídy vítězů je mi naprostá hanba něco takového vytáhnout laugh, tak jsme raději tento naprosto nádherný a luxusní den věnovali pracovní činnosti venku, pod nádherným podzimním sluncem. Z předešlých letošních dvou klubových má 2x BOB, 1x BIG I., takže má myslím splněno nad limit cheeky.

 

17.10.2023

Dnes slaví první narozeniny naši "Perníčci" v CHS Pett´s Wolf - LARGO x HONEY Pett´s Wolf. Přejeme všem devíti miminům všechno nejlepší, hlavně do budoucna co nejvíce zdraví a hodné, pohodové páníčky.

 

13.10.2023

Pátek třináctého? Pro někoho "zlé" datum, avšak né pro našeho Dráčka /ARASH Paradiso Vita/, který si užívá s nevlastní ségrou (mají stejného tatínka GORO Extra Elite) chorvatského sluníčka a že nás nechávají pozdravovat. Inu, za to jsme jim jistě neskonale vděčni..... cheeky

 

10.10.2023

Dnes slaví páté narozeniny náš Snížek "FLASHING FUGAZI Atagora". Snížek je tatínkem 45 štěňátek z šesti vrhů. Je to moc milý pejsek, který se pořád "směje". Je extrémně hodný, kamarádský a poslušný pes do nepohody. Svoji "dobráckou", nekonfliktní povahu předává i svým potomkům.

 

07.10.2023

Dnes jsme se zúčastnili podzimní mezinárodní výstavy v Českých Budějovicích. Vyrazila jsem se třemi kousky a v hale, pokud člověk nemá nějakého toho pomocníka, je to více než náročné. Odměnou nám byli tři nádherné posudky, medaile a poháry a konečně jsem nechala Sušence vystavit šampiona ČMKU.

READY FOR ARTAY Atagora "Raven" - třída štěňat VN2

SIBERIA Artay of Highland -   třída štěňat VN1

GCh., Ch., JCh. Fieliss USSURI - třída šampionů V1, CAC, BOB

- v závěrečném kruhu pro FCI neuznaná plemena si Sušenka, mezi cca dvaceti jedinci, vyběhala to nejlepší - první místo!!!! Za to patří velký dík rozhodčí, paní Jílkové

 

05.10.2023

Dnes slaví šesté narozeniny náš srbský vrh "W" von Olaf Weise. Všechno nejljepší přejeme potomkům po našem Bernáškovi a Fajrince.

 

01.10.2023

Dnes slaví náš vrh "L" již dva roky /DUBSTEP of Trebons Berger Blanc x Fieliss ZOUMA HAPPY KURT/ !!!! Všechno nejlepší přejeme Darýskovi, Janny, Lagí a Zoe.

Foto: LEGENDARY Artay of Highland  + LAMIRA Artay of Highland

 

28.09.2023

Stal se naprostý zázrak a shodou hodně okolností a i šťastné náhody nám dnes odjela JULLIE Pett´s Wolf do nové, naprosto naprosto báječné rodiny. Tato rodinka nedávno o fenečku přišla a protože se jmenovala taky Julinka, nemohlo to ani dopadnout jinak, než že si vzali další Julinku!!! Děkujeme Věrce Peckové, paní chovatelce jejich předchozí fenečky, za zprostředkování.

 

26.09.2023

Přišel nám pozdrav ze Šumavy od našeho IMARIHO Artay of Highland /CASPER of Merry dream x BAGHEERA King of Yukon/.

 

25.09.2023

Dnes jsme byli s Jůlinkou - JULLIE Pett´s Wolf na oficiálních kompletních rentgenech. Vzhledem k jejímu pokročilejšímu věku čtyři a půl let to nevypadalo úplně špatně. Tak nám držte palce 🤞🤞🤞

 

23.09.2023

Včera k večeru k nám, za velkého deště, dorazila od Domažlic JULLIE Pett´s Wolf /AREZZO Bohemia Star Moraveč x UMBERTA UNICUS Taien/. Je to holčička našeho Bernáška a o naše dětičky se vždycky postaráme. Od první chvíle mávala ocasem a žádnou újmu ze změny prostředí a nové maminky rozhodně neutrpěla. Budeme se snažit najít jí ten nej nej nový domov. Tahle veselá, báječná holka si ho rozhodně zaslouží. Na příští týden s ní už mám naplánované kompletní rentgeny a kastraci.

 

22.09.2023

Naše "péčka" mají dnes osm měsíců a s některými z nich se uvidíme 11.11. na letošním posledním svodu v Židlochovicích u Brna. Moc se na Vás všechny těšíme.

PERLA Artay of Highland "Coral" /BRUCE Artay of Highland x Fieliss ZOUMA HAPPY KURT/

 

21.09.2023

Náš poslední letošní vrh "T" dnes "slaví" 4 měsíce laugh Všechno nejlepší, děcka

THORIN Artay of Highland /HERCULES OZZY od Semberije x GALADRIEL Artay of Highland/

 

20.09.2023

Naše téměř dvouletá odchovankyně Zoe - LARITTA Artay of Highland /DUBSTEP of Trebons Berger Blanc x Fieliss ZOUMA HAPPY KURT/.

 

19.09.2023

Náš odchovánek z vrhu "O" si velice zalíbil cvičení s paničkou a moc jim to jde 😘😘😘

ORTON Artay of Highland /JURÁŠEK z Veselé rodiny x C.I.B. ICE QUEEN od Semberije/

 

16.09.2023

Dnes se naše partička vypravila na mezinárodní výstavu v Klatovech a opět jsem se trošku zbláznila a vyrazila se čtyřmi kousky... ALE!!! Dovezli jsme 2x BOB a 2x velmi nadějnou jedna a Largošek navíc dojel i prestižní výstavní titul "Šampion ČMKU" 😃😃😃😃

DARCY DONNEVARA - BOS        LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity - BOB

 

GCh., multi Ch., JCh. Fieliss USSURI - třída šampionů V1, CAC, Šumavský vítěz, BOB

 

C.I.B. GCh., Ch., club Ch., JCh. LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity -  třída šampionů V1, CAC, CACIB, CAC ČMKU, Šumavský vítěz, BOB

 

READY FOR ARTAY Atagora "Rven" - třída štěňat VN1

Otec se syny, zleva: Raven, Largo a CYRANO Darkshine Ray

 

SIBERIA Artay of Highland - třída štěňat VN1

 

A dnes také slaví náš vrh "D" sedmé narozeniny!!!! Všechno nejlepší přejeme pěti chlapečkům a čtyřem holčičkám po našem Bernáškovi a Bambině.

DAREDEVIL AREBA Artay of Highland "Räntä" žijící ve Finsku

 

15.09.2023

Naše 4,5 měsíční holčička SIBERIA Artay of Highland a s váhou 15,2 kg.

 

12.09.2023

A ve Washingtonu zůstaneme a představujeme první miminka po našem Luccovi - WARRIOR LUCCA von Olaf Weise /Arezzo x DogFire/.

 

11.09.2023

A další výstavní novinky, tentokrát ze státu Washington, USA a první výstava našeho chlapečka z vrhu "N" po otci BROWNIE of Chocolate Ice a matce BAGHEERA King of Yukon.

NORISS Artay of Highland "Big Easy" - First Place Class, Best male, Best of Breed, Best of Group 1

 

10.09.2023

Dnes se konala Klubová výstava bílého švýcarského ovčáka. Je září, takže tradičně u vodní nádrže Rozkoš - Česká Skalice. Je to již poměrně dlouho, co jsem tam byla poprvé s malým Bernáškem. 14 let je v něčem relativně krátká doba, ale mě už to přijde jako dávná historie. Tento rok jsem vyvezla hned čtyři kousky (přemýšlím, zda jsem vůbec někdy měla s sebou více psů) a nedopadli jsme vůbec špatně.

 

LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity - třída vítězů V1/3, CAC, Nejlepší polodlouhý dospělý pes

Rozhodčí v závěru o nejlepšího polodlouhého psa hlavně ocenila jeho naprosto bílou srst bez jakýchkoli náznaků žluté či rezavé a prostorný, vydatný pohyb 👌

 

Fieliss ZOUMA HAPPY KURT "Zumička" - třída otevřená V3/11

Třetí z jedenácti po druhém vrhu a dvouleté pauze? Naprostá spokojenost  😁

 

READY FOR ARTAY Atagora "Raven" - třída štěňat VN1/2

Druhá výstava našeho benjamínka a společná prezentace už byla zase o něco lepší

 

SIBERIA Artay of Higland - třída štěňat neúčast

Riuška uznala, že v kruhu je velké horko, tak jsme zaparkovaly těsně před výstavní páskou v příjemném chládku a už jsem jí odsud nezvedla, neměla jsem to srdce; nechala se radši mazlit od kolemjdoucích, takže výstavní premiéra se prej odkládá

 

Byla to opět moc krásná klubová výstava, kde člověk každoročně potká spoustu "starých dobrých"  i novodobějších známých, letos dokonce i pět odchovů, za čež ještě jednou velké díky a i letos, stejně jako v posledních letech, nám sluníčko pálilo o sto šest. Ve dvě skončilo posuzování polodlouhé varianty srsti, o hodinu později i dlouhosrstí jedinci. Potom začal ten hlavní boj o nejlepšího z nejlepších. BOBíka (nejlepšího z plemene) si odnesla dlouhosrstá fenka z veteránů, která se paní rozhodčí líbí už od jejích mladých let, kdy od ní dostala v minulosti BOJ, později BOB. A protože nej byla fenka, o BOSe (toho nejlepšího z opačného pohlaví) se poprali kluci. Dlouhosrstého pejska už to vyloženě neba a nechtěl se ani předvádět, tak byl jako první vyloučen z užšího výběru. Tudíž o BOSíka jsme si to rozdali my (my jakože Largošek a já) se synátorem Puclíkem. Bylo to dlouhé, několika minutové rozhodování, dvě dlouhá kolečka, kdy už jsem přestávala cítit nohy... Rozhodčím jsem nezáviděla, dva typově podobní psi, povahy ani běh nerozhodl, to měli oba bez výtky nastejno - přecijen otec a syn se nezapře. Jeden více světlé oko, druhý méně ušlechtilou hlavu. Až to rozhodčí rozsekla, přivřela oko nad světlejším okem a syneček nás vydrtil. Myslím, že si to oba moc moc zasloužili a moc si přeju, aby mu to oko ztmavlo, protože jinak to je tak krásnej pes....

PUZZLIK Atagora - třída mladých V1/3, CAJC, BOS

 

Naši chovatelskou stanici reprezentovali:

HIGHLANDER Artay of Highland - třída otevřená VD - Hajlošek je prostě drobný psík menšího vzrůstu, což se na výstavy vskutku moc nehodí, ale za to v chovu uplatnění určitě najde

STORM Artay of Highland "Tor" - třída štěňat VN2 (za naším Ravenkem)

IZVOR Artay of Highland "Izy" - třída otevřená V2, res. CAC

SIBERIA Artay of Highland "Ria" - třída štěňat - neúčast

LAGERTHA Artay of Highland "Lagí" - mezitřída - neúčast (hárání)

JAIRA Artay of Highland - třída otevřená VD - Jairinka je zase v porování s Hajloškem baba "krev a mlíko" a kdyby se vyměnili, možná by sbírali jeden titul za druhým 🤣🤣🤣

 

A nesmím zapomenout ani na potomky svých krycích psů!!! Takže potomci našeho Larga:

NATANI Atagora - mezitřída V1, CAC

NICE JACKIE Atagora - mezitřída V2, res. CAC

 

PUZZLIK Atagora - třída mladých V1, CAJC, BOS

READY FOR ARTAY Atagora "Raven" - třída štěňat VN1

RUBY ROSE Atagora - třída štěňat - neúčast

 

Potomek našeho Snížka - FLASHING FUGAZI Atagora:
CORAN od Táborského dubu - třída mladých V2

 

A potomek našeho Bernáška - AREZZO Bohemia Star Moraveč:
BERNIE´S BERNADETA Atagora - třída veteránů - neúčast

 

09.09.2023

Dnes proběhla na Rozkoši u České Skalice zcela výjimečně, den před klubovou výstavou, bonitace. Bohužel nám tam strčili mezinárodní výstavu v Olomouci, tak jsme výstavu s bonitací museli přehodit. Příští rok už bude "tradiční Skalice druhý víkend v září" přehozena na první víkend, aby nemusela být zase bonitace před výstavou.

Sobotní bonitace se za "naše barvy" zúčastnila dvou a půl letá fenka z našeho "J" vrhu - jediní potomci po psovi ANAKIN Hvězdná záře.

JAIRA Artay of Highland - chovná fena FCI, MDR1 +/+, DM n/n

 

A na Slovensku proběhla taktéž tradiční podzimní klubovka, tentokrát jubilejní - 20. let od založení slovenského klubu BŠO, na které si vyběhala ocenění velmi nadějná 2 ze tří fenek ve třídě dorostu naše odchovankyně PERLA Artay of Highland "Coral". Posuzovala polská rozhodčí paní Wiesława Misterka Kluska. Moc gratulujeme!!!!

 

A souběžně s naší bonitací a slovenskou klubovkou proběhla v Olomouci mezinárodní výstava, které se účastnil ve třídě dorostu náš odchov z vrhu "P" /BRUCE Artay of Highland x Fieliss ZOUMA HAPPY KURT/. Posuzovala Olga Dolejšová.

PRIAM Artay of Highland - třída dorostu VN1

 

08.09.2023

A aby nebylo narozenin málo, dnes oslavil své čtvrté i samotný pan Largošek. Je to věčně usměvavý, akční, přítulný pejsek, se kterým se člověk nikdy nenudí.

 

05.09.2023

FREDDIE Artay of Highland "Siku" 4,5 let /BERNARD Artay of Highland x C.I.B. ICE QUEEN od Semberije/.

 

04.09.2023

Dnes slaví narozeniny další Largovi potomci, tentokrát první!!! Konkrétně se jedná o spojení Largo x FLASHING FREDERIKA Atagora "Freya" - vrh "P" v CHS Atagora.

PERSEUS, PARTY TIME aka "Tazzy" a PUZZLIK Atagora

 

 

30.08.2023

Dnes slaví druhé narozeniny Largovi potomci v CHS "od Táborského dubu", vrh B. Přejeme všem všechno nejlepší a hlavně zdraví.

 

TAURIEL + THORIN + GALADRIEL Artay of Highland

 

27.08.2023

Dnes proběhl svod mladých v Chlístovicích u Kutné Hory. Svodu se zúčastnila naše LAGERTHA Artay a dva synátoři po našem Largovi - Puzzlik Atagora a Perníček Pett´s Wolf.

 

22.08.2023

Dnes se Largoškovi narodila tři miminka. Dva chlapečci a jedna holčička. Jedná se o vrh "S" v CHS Atagora, novopečenou maminkou je fenka DILEMMA TO GO Atagora "Lia".

 

20.08.2023

Dnes slaví již osmé narozeniny srbská fenka Klerinka - E CLAIR von Olaf Weise.

 

19.08.2023

Dnes proběhla v Mladé Boleslavi mezinárodní výstava, na které měl premiéru náš nejmladší chlapeček. Ale i ostatní účastníci zájezdu si nevedli vůbec špatně.

LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity - třída šampionů V1, CAC - dokončen titul "Grand šampion České republiky"

READY FOR ARTAY Atagora "Raven" - třída štěňat VN1

Fieliss USSURI "Sušenka" - třída šampionů V1, CAC, BOB

 

A také se výstavy zúčastnila naše odchovankyně Jaira, která si z velice obsazené třídy otevřené devíti fen odnesla krásný posudek a ohodnocení V4. Jsme moc rádi a těšíme se na Jairu ve Skalici.

JAIRA Artay of Highland /ANAKIN Hvězdná záře x C.I.B. ICE QUEEN od Semberije/ - třída otevřená V4

 

A dnes oslavil čtvrté narozeniny náš Dráček - ARASH Paradiso Vita!!! Všechno nejlepší, broučku.

 

13.08.2023

Dnes se vrh "T" Acabo Czech dožívá jedenácti let a s ním i naše Táje - THAYA BERGER Acabo Czech!!! Otcem vrhu je náš "AREZZO Bohemia Star Moraveč" a maminkou fenka "NESSIE Acabo Czech", které to ještě pořád běhá za srnkama, sice už hůř slyší a občas se počůrá, ale je to holka neuvěřitelně statečná a moc jí držíme tlapky, aby v listopadu oslavila neuvěřitelné patnácté narozeniny!!!!

 

A tady jsou naši nejmladší. Ria a Raven

                

 

12.08.2023

Dnes proběhla v Březí u Mikulova klubová výstava KCHMPP. Druhá klubovka, které se naše Sušenka zúčastnila a opět si vyběhala ve třídě vítězů co mohla.

Fieliss USSURI - třída vítězů V1, CAC, Nejlepší fena plemene, BOB

Rozhodčím byl pan Miroslav Václavík, který nám dal do posudku pouze "fena plně ve standardu, která je právem ve své třídě". To prostě potěší.... Zvláště, od takového pana rozhodčí. A taky nás potěšilo, že si tímto Sušenka dojela, oficiálně jako první u tohoto plemene, prestižní titul "Grand šampion České republiky". Tahle fena si to rozhodně zaslouží.

 

11.08.2023

Náš Brusík "BRUCE Artay of Highland" má zaděláno na další dětičky. Vrh "A" v CHS Gwyneb, fenka AKÉLA Polární vlk.

 

10.08.2023

Náš éčkový odchovánek si užívá slunce, moře, písku.

ESPRIT Artay of Highland /TAJFUN Biale Wzgorza x THAYA BERGER Acabo Czech/

 

05.08.2023

Dnes se dožívá devíti let fenka BAIREEN Danel Sogno - matka Bernáškových dětí - vrh "A" v CHS "Abejaty". 

 

04.08.2023

Dnes slaví šesté narozeniny vrh "F" z chovatelské stanice Danel Sogno. Tatínkem je náš Bernášek "AREZZO Bohemia Star Moraveč" a maminkou fenka "ARIS z Papouščího ráje". Oba už tu bohužel s námi nejsou, tak třeba dohlíží na své potomky tam někde z toho pověstného nebíčka... Každopádně všechno nejlepší celému "efkovému" vrhu.

Z toho vrhu jsou chovní fenka FAIRA AREZAR, matka čtyř vrhů v CHS Danel Sogno a pes FRANKIE GRIM AREZAR.

 

31.07.2023

Přišly další výsledky rentgenů po našem Largovi, matka HAIDI od Kunovského lesa:

JANIS od Kunovského lesa - HD A, ED 0, SA 0

JASMÍNA od Kunovského lesa - HD B, ED 0

 

24.07.2023

Naše krásné holčičky - Sorbonka a Bagetka:

HI ARTAY Atagora /MURACO la Blankpapilio x BERNIE´S BERNADETA Atagora/ - 3,5 roku

BAGHEERA King of Yukon /BRUCE Artay of Higland x BAZINGA Taien/ - téměř 5,5 let

 

22.07.2023

Dnes porodila fenka METRIX Pett´s Wolf 10 krásných, pigmentově nadstandardních štěńátek - 3 kluky a 7 holek. Tatínkem je náš Snížek "FLASHING FUGAZI Atagora".

Jedná se o vrh "R" v CHS Pett´s Wolf.

 

11.07.2023

Naši "amíci" si užívají léta, zleva doprava:

Andiamo - AMADEUS Almost Normal /AREZZO Bohemia Star Moraveč x ALLIS MIA Forrento/

Lucca - WARRIOR LUCCA von Olaf Weise /AREZZO Bohemia Star Moraveč x Born to win WARRIOR DOGFIRE/

Easy - NORISS Artay of Highland /BROWNIE of Chocolate Ice x BAGHEERA King of Yukon/

 

10.07.2023

Dnes oslavila krátkosrstá fenka HILLARY a její dlouhosrstý bratříček HIGHLANDER třetí narozeniny. Moc moc gratulujeme a přejeme hlavně zdravíčko do dalších let /BEN NEZ of Aiwak´s paradise x C.I.B. ICE QUEEN od Semberije/.

 

08.07.2023

Dnes naše Zumička oslavila čtvrté narozeniny. Je to veselé, báječná fenka, která je v každém okamžiku připravena vyrazit do akce pro míček či proti vrabčákům.

 

03.07.2023

Dnes oslavil třetí narozeniny náš externí vrh "T" od Semberije třetí narozeniny /BERNARD Artay of Highland x Fieliss AMBRI-PIOTTA/.

 

11.06.2023

Dnes slaví čtvrté narozeniny vrh "O" od Semberije po našem odchovu Brusíkovi /BH-VT, IGP1 BRUCE Artay of Highland x ICE PRINCESS od Semberije/. Přejeme všechno nejlepší, hodně zdraví a pořád tak hodné páníčky jako doposud.

OSCAR ROX "Róňa" a OPERA LEIA, která si skoro k narozeninám nadělila svá první štěňátka - CHS "od Divoké louky" vrh A - 4 pejsci, 5 holčiček - volný jeden pejsek, odběr začátkem srpna

 

10.06.2023

Dnes složil náš Mortík svoji první zkoušku BH-VT. Moc gratulujeme, jste skvělý tým!!!!!
MORTY Artay of Highland /OZZY KAY od Semberije x Fieliss AMBRI-PIOTTA/

 

A dnes taky proběhla na Slapech Jubilejní Klubová výstava KBO. Klub "slaví" 30 let od svého založení. Já jsem vyrazila nakonec jen "pracovně" a línajícího Larga a Sorbonu nechala doma. Stejně jsem ani tak nějak neměla náladu na nic. Na socializačku vyrazil jen náš Ruby (od pátku, kdy nám odjel na Slovensko Rooney, doma osiřel), který překonal prvotní šok ze spousty psů a potom se choval úplně vzorně a ze stanoviště přejímky a zápisu do PP si udělal záchytný bod a vracel se tam pěkně vzorně jako do boudičky. Pomazlit, proběhat, opusinkovat a honem hupky dupky zpátky do domečku angel

 

Naši chovatelskou stanici reprezentovalo sedm jedinců:

PERUN Artay of Highland - třída štěňat - neúčast

OREST Artay of Highland - třída mladých V (jediný zástupce dlouhé varianty srsti)

IZVOR Artay of Highland - třída otevřená VD4

JAGGER Artay of Highland - třída otevřená VD

PRIA Artay of Highland - třída štěňat VN3

LAGERTHA Artay of Highland - mezitřída V3

JAIRA Artay of Highland - třída otevřená V3

 

Vystavili se i potomci po našich krycích psech.

- otec LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity:

PERNÍČEK Pett´s Wolf - třída dorostu VN1

 

PROMETHEUS Pett´s Wolf - třída dorostu VN4

 

PUZZLIK Atagora - třída mladých V1, CAJC, Klubový vítěz mladých

 

NICE JACKIE Atagora - třída mladých V3

 

- otec FLASHING FUGAZI Atagora:

CORAN od Táborského dubu - třída dorostu VN2

 

04.06.2023

Náš Drak /Ch., JCh. ARASH Paradiso Vita/ dnes v rakouském Hollabrannu splnil zkoušku BH-VT-ÖPO. Je to náš šikulka největší a po práci zasloužený odpočinek.

 

03.06.2023

Dnes slaví druhé narozeniny náš dvouhlavý holčičí dlouhosrstý "K" gang. Všechno nejlepší naší Kathriss a Kressie.

KRESSIE Artay of Highland /DENERIS AREBA Artay of Highland x IRON de l´Esprit du Sud/

KATHRISS Artay of Highland /DENERIS AREBA Artay of Highland x IRON de l´Esprit du Sud/

 

Dnes proběhla ve Zbraslavi u Brna krajská výstava, které se účastnil Largoškův synátor a ostudu nám rozhodně neudělal (matka HONEY Pett´s Wolf). My měli nahlášené Larga a Surinku, ale nakonec jsme nejeli. Suška nám začala hárat a Largo je aktuálně plešatý.

PERNÍČEK Pett´s Wolf - třída dorostu VN1

 

25.05.2023 

Třítýdenní krátkosrstí chlapečci v CHS Darkshine Ray po našem Largovi. 

/C.I.B., club Ch., Ch., JCh. LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x JCh., Club Ch. ANNIE Darkshine Ray/
 

 

22.05.2023

Dnes slaví šesté narozeniny vrh "B2" Acabo Czech /AREZZO Bohemia Star Moraveč x OPPI Acabo Czech/. Přejeme jen to nejlepší a samozřejmě hlavně kupu zdraví a alespoň ještě jednou šest let.

 

18.05.2023

Dnes slaví již osmé narozeniny náš "B" vrh. Neskutečně to uteklo a naši kluci a jedna treperenda už jsou veteráni.... V tomto vrhu máme 4 samce a jednu fenku, všichni plnochrupí, zrentgenovaní (DKK 0, DLK 0), psi BERNARD, BRUCE a BRUTTO jsou již zasloužilými otci.

BRUTTO Artay of Highland "Sanny" /KOTORI vom Terlüner Schloss x THAYA BERGER Acabo Czech/

 

17.05.2023

Téměř dvoutýdenní krátkosrstí chlapečci v CHS Darkshine Ray po našem Largovi.
/LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x ANNIE Darkshine Ray/

              

13.05.2023

Dnes proběhl svod mladých v Poličce, kterého se zúčastnilo velké množství potomků po našich krycích psech a tři naši odchovánci z loňského vrhu "O" Jurášek x Sára s nádhernými, krátkými svodovými kódy. Moc děkujeme majitelům za prezentaci.

 

OREA Artay of Highland - plnochrupá, skus nůžkový, 58 cm, dlouhá srst, vyrovnaná povaha

OREST - plnochrupý, skus nůžkový, 61 cm, dlouhá srst, vyrovnaná povaha

ORY - plnochrupý, skus nůžkový, 61 cm, polodlouhá srst, vyrovnaná povaha

 

Po otci FLASHING FUGAZI Atagora "Snížek"

BONY Nabadog - plnochrupá, skus nůžkový, 59 cm, dlouhá srst, vyrovnaná povaha

 

Po otci LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity - všichni polodlouhá srst

JANETTE od Kunovského lesa - plnochrupá, skus nůžkový, 64 cm, vyrovnaná povaha

JANIS od Kunovského lesa - plnochrupá, skus nůžkový, 62 cm, temperamentní povaha

JASMÍNA od Kunovského lesa - plnochrupá, skus nůžkový, 62 cm, temperamentní povaha

JENNIFER od Kunovského lesa - plnochrupá, skus nůžkový, 59,5 cm, vyrovnaná povaha

JODIE od Kunovského lesa - plnochrupá, skus nůžkový, 61 cm, vyrovnaná povaha

JARVIS Danel Sogno - nezkontrolován

NORMAN Atagora - plnochrupý, skus nůžkový, 67 cm, vyrovnaná povaha

NATANI Atagora - plnochrupý, skus nůžkový, 61 cm, temperamentní povaha

 

11.05.2023

Naše webové stránky již mají neuvěřitelných 12 let od svého založení.

 

10.05.2023

Dnes slaví páté narozeniny náš externí vrh po MURACO la Blankpapilio x NIAGARA AKBO-Parchovany.  Přejeme všechno nejlepší!!!!

Z tohoto spojení jsou tři chovní samci YASPER (na Slovensku, nevěstu již měl, ale bohužel se nakrýt nepovedlo), YNTRO (brzy se stane poprvé otcem v CHS Elijami) a YARIS (otec 40 štěňat v pěti vrzích) a fenka YARITTA, která se možná stane letos poprvé matkou (otec MIGHTY MACCAO od Semberije) - CHS - Bělouši z Podlesí.

 

05.05.2023

Dnes slaví již osmé narozeniny "áčkový vrh" v CHS Almost Normal po našem Arezzovi, matka ALLIS MIA Forrento. Přejeme všechno nejlepší a hlavně moc moc zdraví do dalších let.

UKC Champion AMADEUS Almost Normal "Andiamo" s polobráškou Luccou

 

04.05.2023

Už konečně přichází teplo a barevné, rozkvetlé jaro.

MORGANA Artay of Highland /OZZY KAY od Semberije x Fieliss AMBRI-PIOTTA/

 

02.05.2023

Desáté narozeniny dnes slaví fenka rakouského původu žijící ve Finsku Snowpatrol´s GISSA "Kissa", matka Arezzových štěňátek pod CHS Riot Leaders.

 

30.04.2023

Jedenáctidenní dětičky po našem Snížkovi - FLASHING FUGAZI Atagora, matka PAMPELIŠKA z Blatenských luk.

     

 

29.04.2023

Na dnešek jsme nahlásili naši Sušenku na klubovou výstavu KCHMPP. Pořád mi ale není, prakticky od poloviny března, do zpěvu, tak kdybych měla být na značkách na ráno, tak jsem to určitě odpískala jako Budějky, ale na půl jednou jsme se tam s Adámkem dosoukali a dobře jsme udělali :).

multi GCh., multi Ch. Fieliss USSURI "Sušenka" - třída vítězů V1, CAC, Klubový vítěz, BOB

 

26.04.2023

Dnes slaví sedmé narozeniny náš vrh "C" /Dyson x Thaya/. Všechno nejlepší!!!

Z tohoto vrhu máme tři chovné jedince, fenku Corayu ve Finsku a u nás holčičku Coreen a pejska Cortina, kteří potomky nemají.

CARESI Artay of Highland

 

22.04.2023

Dnes se narodili v CHS "White Ann" první potomci po našem Ibarrovi. Tři chlapečci a dvě holčičky - vrh "D" /IBARR Artay of Highland x SASSEY STAR z Ranče Montara/. Moc gratulujeme.

 

21.04.2023

Dnes jsme se dozvěděli úžasnou novinu - dorazily oficiální výsledky kompletních rentgenů našemu odchovánkovi Darýskovi - LEGENDARY Artay of Highland /Dubstep x Zouma/. Máme velkou radost, stejně jako jeho báječní majitelé.

HD A, ED 0, OCD 0, LTV/LÜW 0, SA 0

(rentgeny kyčlí, loktů, ramen, přechodového obratle a páteře - vše negativní, bez nálezu)

 

Jeho sestřičce Janny přišla na jednu nohu dvojka, zbytek všeho kompletně nulový - negativní. S tímto výsledkem by mohla být chovná, ale Janny je již od ledna vykastrovaná a nás těší, že máme prorentgenovanou i tu populaci, která byť nezasáhne aktivně do chovu, tak pro nás představuje tu nejlepší možnou zpětnou vazbu ohledně zdraví našich odchovů / našeho chovu. Oběma gratulujeme a snad se toto bude dařit i nadále.

LAMIRA Artay of Highland "Janny" - HD C (2/0), ED 0, OCD 0, LTV/LÜW 0, SA 0

 

17.04.2023

Ze včerejška na dnešek se v CHS Atagora narodili sedmí potomci po našem Largovi. Vrh "R" Atagora - 7 pejsků a 5 holčiček. Moc se na ně těšíme, jak porostou. Na prodej jsou volní tři pejskové.

Zhruba za 14 dnů se narodí druhá a zároveň poslední letošní Largoškova štěňátka. Vrh "C" v CHS Darkshine Ray po fence ANNIE Darkshine Ray.

 

 

15.04.2023

Dnes proběhla tradiční jarní mezinárodní výstava v Budějovicích. Stejně jako na podzim, tak i nyní jsem z důvodu nemoci nejela. Měla jsem nahlášenou Surinku. Tak někdy příště.

Za bílé se "za nás" vystavili:

PUZZLIK Atagora /Largo x Freya/ - třída dorostu VN1

NICE JACKIE Atagora /Largo x Bernie/ - třída mladých VD3

LAGERTHA Artay of Highland /Dubstep x Zuma/ - mezitřída - neúčast

 

13.04.2023

Dnes už je to osm let, co přišly na svět dvě krásné a báječné holky - BERNIE´S BERNADETA a BRIA Atagora. Všechno nejlepší holky a hlavně ať se Vás drží zdravíčko!!!

Po první jmenované Bernie máme aktuálně doma sedm čtyř týdenních vnoučátek.

 

10.04.2023

Dnes, na Velikonoční pondělí, jsme štěňátka poprvé vynesli do venkovního prostředí. Některým se to líbilo, některým už méně angel

 

08.04.2023

Jarní národní výstava v Ostravě už se definitivně přesunula do Brna pod názvem "Špilberka". Na výstavě se prezentovali tři potomci z jednoho vrhu po našem Largovi a dva odchovánci. Všichni skončili s krásnými výsledky. Moc gratulujeme, jsme na všechny hrdí.

PERNÍČEK Pett´s Wolf /LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x HONEY Pett´s Wolf/ - třída štěňat VN1

PERRY Pett´s Wolf /LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x HONEY Pett´s Wolf/ - třída štěňat VN2

PROMETHEUS Pett´s Wolf /LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x HONEY Pett´s Wolf/ - třída štěňat VN3

 

IZVOR Artay of Highland /Casper x Bagheera/ - třída otevřená V1, CAC

LAGERTHA Artay of Highland /Dubstep x Zuma/ - mezitřída V2, res. CAC

 

06.04.2023

Dnes už to jsou 3 týdny, co přišel na svět náš "eR - pinďourový" vrh laugh Tak jako dárek dostali od šikovné tety Míši Holubové krásný letáček. Moc děkujeme!!!! Skvělá práce, jako vždy 👌

 

04.04.2023

Naše Sušenka má za sebou dlouhou "tour de Balkán" a dovezla si spoustu krásných ocenění a hromadu titulů!!!

GCh., Ch., Club Ch., JCh. Fieliss USSURI - 13x CAC, 13x BOB, 4x BIG 1, 1x BIG 2, 3x BIG 3

 

02.04.2023

Dnes slaví první narozeniny náš vrh "N" /BROWNIE of Chocolate Ice x C.I.B. BAGHEERA King of Yukon/ a druhé narozeniny náš vrh "J" /ANAKIN Hvězdná záře x C.I.B. ICE QUEEN od Semberije/. Všem přejeme všechno nejlepší, hlavně zdravíííí a děkujeme za péči, lásku a fotky dětiček.

Foto: NYMERIA a NORISS Artay of Highland

 

Foto: JAGGER Artay of Highland

 

01.04.2023

Dnes proběhla v Poličce první letošní výstava Klubu bílého ovčáka, a to výstava speciální. Posuzovali dva rozhodčí a prakticky celý den propršelo a zima veliká. Před začátkem posuzování proběhlo předávání klubových ocenění a naše Bagetka obdržela nejvyšší klubové výstavní ocenění "Klubová GrandŠampionka KBO".

 

Z naší chovatelské stanice se na výstavě jako jediná prezentovala v mezitřídě krátkosrstá fenka a radost veliká!!!!! Její sestra LAMIRA získala na poslední loňské klubové výstavě titul BOS - nejlepší fena výstavy.

LAGERTHA Artay of Highland /DUBSTEP of Trebons Berger Blanc x Fieliss ZOUMA HAPPY KURT/ - V1, CAC (z šesti fen)

 

A po našich krycích psech Arezzovi, Largovi a Snížkovi se předvedli:

PERNÍČEK Pett´s Wolf /LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x HONEY Pett´s Wolf/ - třída štěňat VN1

 

Třída dorostu PDS pejsci

CORAN od Táborského dubu; PERSEUS a PUZZLIK Atagora

 

CORAN od Táborského dubu /FLASHING FUGAZI Atagora x BAYA Acabo Czech/ - třída dorostu VN1

 

PERSEUS Atagora /LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x FLASHING FREDERIKA Atagora/ - třída dorostu VN2

 

PUZZLIK Atagora /LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x FLASHING FREDERIKA Atagora/ - třída dorostu VN4

 

PITRÝSEK Atagora /LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x FLASHING FREDERIKA Atagora/ - třída dorostu - neúčast

 

NORMAN Atagora /LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x BERNIE´S BERNADETA Atagora/ - třída mladých V2

 

NICE JACKIE Atagora /LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x BERNIE´S BERNADETA Atagora/ - třída mladých V2

 

JAMIE Pett´s Wolf /AREZZO Bohemia Star Moraveč x UMBERTA UNICUS Taien/ - třída otevřená VD

 

30.03.2023

Dnes slaví osm let fenka žijící v Holandsku GUARDIAN ANGEL White Angel of Pici "Hydra" - maminka Bernáškových dětiček z CHS "Fan´t Casmolân".

 

18.03.2023

Synek našeho Bernáška, bráška naší Táji, deseti a půl letý chovný pes THORR Acabo Czech

/AREZZO Bohemia Star Moraveč x NESSIE Acabo Czech/.

 

17.03.2023

Ze včerejška na dnešek nám naše Sorbonka /HI ARTAY Atagora/ porodila sedm nádherných, silných a pigmentově prakticky černých chlapečků. Nejvíc šikovná, všechno zvládla bez jakéhokoli zaváhání. Jsou to její první miminka a stejně tak první miminka i Hajloška.

Tatínek vrhu "R" posílá pozdravy a připil si s pánečky na zdraví svých prvních dětiček. Strašně moc děkujeme. Lepší pánečky pro Hajloška by jsme si nikdy ani nemohli přát.

HIGHLANDER Artay of Highland

 

16.03.2023

Dnes slaví pět let našeho Bagetka!!!! Holčička naše nejkrásnější, často na zabití, ale přesto milovaná laugh Přejeme jí hlavně co nejvíc roků ve zdraví. To ostatní od nás má angel

BAGHEERA King of Yukon /BRUCE Artay of Highland x BAZINGA Taien/

 

A dneska slaví narozky i náš externí dlouhosrstý vrh "G" /GOMER la Blankpapilio x DENERIS AREBA Artay of Highland/. Tak všechno nejlepší děcka ke krásným čtvrtým narozeninám!!!

foto: GALADRIEL Artay of Highland

 

13.03.2023

Půlroční PERSEUS Atagora /LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x FLASHING FREDERIKA Atagora/. Stejně jako s jeho bráchou Pitrískem se s klukem uvidíme na speciální výstavě v Poličce, která se bude konat na apríla.

 

A třetí narozeniny slaví náš externí vrh "S" od Semberije /AIOLOS RIVER Atagora x HEIDY od Semberije/.

 

12.03.2023

Dnes nás opustilo desáté Bernáškovo dítě.... Je nám to moc líto, vzpomínáme.....

BROOKE ANN Forrento   * 04.01.2013 - † 12.03.2023

 

11.03.2023

Dnes slaví sedmé narozeniny naše Sára - C.I.B. ICE QUEEN od Semberije /YOLE vom Sutumer Grund x Beau-Beau/. Matka našeho vrhu F, J, H, O. Aktuálně jsou po ní chovní Farka a Highlander, zrentgenovaní Farka, Freya, Freddie, Highlander a v nejbližší době se chystá Jaira. Držíme moc palce! A letos se chystají na svod její "óčka".

 

10.03.2023

Dnes slaví čtvrté narozeniny náš vrh "F" Bernard x Sára /BERNARD Artay of Highland x ICE QUEEN od Semberije/. Všechno nejlepší přejeme!!!!

FERRERA Artay of Highland "Raga"

 

09.03.2023

Dnes slaví čtvrté narozeniny náš vrh "E" Misza x Tája /TAJFUN Białe Wzgórza x THAYA BERGER Acabo Czech/. Všechno nejlepší přejeme!!!!

ERO Artay of Highland

 

08.03.2023

Desetiletý synek po našem Bernáškovi /AREZZO Bohemia Star Moraveč x DEBONAR FREE Meroxen/.

BREADY GREYS Forrento "Avery" - 10 let, 2 měsíce

 

06.03.2023

IBBIS od Kunovského lesa 2,5 roku - otcem je náš odchov BERNARD Artay  of Highland.

 

05.03.2023

V noci ze včerejška na dnešek začala rodit slovenská dlouhosrstá fenka AURORA Alba Patronus "Dakota" další miminka po našem Brusíčkovi /BRUCE Artay of Higland/. Skončila v deset ráno s parádním skórem deseti prťat - čtyř chlapečků a šesti holčiček. Ve vrhu budou polodlouhá - krátkosrstá i dlouhosrstá štěňátka. V případě zájmu se můžete obrátit na CHS "Alba Patronus" - Tatiana Sobolová. Volné pouze fenky. Pejsci - samci jsou již prodáni.

 

A my jsme k večeru zajeli nakrýt naší Bagheeru krátkosrstým psem HERR MARLEY Atagora - bráchou naší Sorbony, který je velký rodinný mazel a cestovatel, je to vnuk našeho prvního krycího psa Arezza a má kompletní a hlavně negativní retngeny.

 

04.03.2023

Dnes A3 DRAKKA AREBA Artay of Highland /AREZZO Bohemia Star Moraveč x BAMBINA White Chocolate, která zrovna dnes slaví osm let!!!!!/ zaběhala mezi sedmnácti!!! trojkovými psy krásný čistý běh, díky kterému skončila na fantastickém třetím místě (s rychlostí 4,39 m/s) a složila tak další A3 zkoušku. Moc moc Drace a majitelce Lucce gratulujeme!!!!
A to není všechno laugh Navíc se v klubovém žebříčku umístila opět na prvním místě v sekci "Makáč agility" a obhájila tak loňské prvenství. A druhé místo "Makáč obedience" jí uteklo doslova o pověstný fous - o pouhé 4 body. I tak fantastický výkon a děkujeme za prezentaci naší chovatelské stanice. Jste super tým.

A stejná psovodka s druhou Bernáškovou dcerkou Riverkou - ARCTIC RIVER Šamanův trik /AREZZO Bohemia Star Moraveč x TINA TURNER Miraja/ - skončila v kategorii "Makáč dogdancing" na třetím místě. A to Riverka letos oslavila už jedenáct let.

 

A dnes už je to rok, co k nám z Ruska doputovala naše Sušenka. Pouhý rok, ale už si život bez ní nedovedeme představit. Úžasné plemeno, úžasná fena.

GCh., Ch., JCh. Fieliss USSURI


 

 

02.03.2023

Dnes slaví osmé narozeniny vrh "N" slovenské CHS "AKBO-Parchovany /otec náš krycí pes AREZZO Bohemia Star Moraveč x matka WENDY-MAGIC AKBO-Parchovany/. Niagaře a Noahovi přejeme všechno nejlepší a hlavně zdravíčko, aby sloužilo ještě pár let. Nitouškovi posíláme pusinku tam nahoru....

NIAGARA AKBO-Parchovany a NAVARR Artay of Highland 11 měsíců

 

A dnes byl na RTG náš patnáctiměsíční "Mortík" MORTY Artay of Highland /OZZY KAY od 

Semberije x Fieliss AMBRI-PIOTTA/ a nemohl dopadnout lépe. Máme moc moc velkou radost!!!!

HD A (kyčle 0/0)

ED 0 (lokty 0/0)

SA 0 (spondylóza - nepostižen)

OCD 0 (ramena - nepostižen)

LTV/LÜW 0 (přechodový obratel - negativní)

 

Majitelce na Slovensko posíláme velkou gratulaci, zároveň jí moc moc děkujeme, že nechala zrentgenovat a oficiálně vyhodnotit "vše", co je možné u našeho plemene zrentgenovat a teď už se mohou bez obav opravdu vrhnout "do práce". 

 

27.02.2023

Desetiměsíční slečna po naší Bagetce a maďarském psovi BROWNIE of Chocolate Ice, na kterou se můžeme těšit na prvním letošním svodu.

NARISSA Artay of Highland

 

26.02.2023

Dnes slaví osmé narozeniny vrh "G" od Kunovského lesa /AREZZO Bohemia Star Moraveč x CALLY od Kunovského lesa/. Úspěšné a zdravé nakročení do veteránské sezóny.

 

24.02.2023

Tak už nám hárá Bagetka. Krytí tudíž začátkem března, odběr mimin zkraje července. Do porodu již žádné rezervace nepřijímáme.

 

21.02.2023

Za naším Snížkem /FLASHING FUGAZI Atagora/ dnes přijela nevěsta od Klatov - dlouhosrstá česká Grand šampionka PAMPELIŠKA z Blatenských luk. Když se povede, bude to další vrh "D", tentokrát v CHS Wibi.

 

A dnes slaví narozeniny naše nejstarší. ARCTIC RIVER a AMANITA Šamanův trik - 11 let!!!! První potomci Bernieho. Na ty se prostě nezapomíná. Holky teda na svůj věk vůbec nevypadají a oběma to stále parádně běhá a společně se svými aktivními paničkami pořád něco podnikají.

AMANITA aktuální foto 11 let

 

20.02.2023

Naše Sorbonka "HI ARTAY Atagora" dnes slaví třetí narozeniny!!! Neuvěřitelně to uteklo. Za necelý měsíc se budeme těšit z prvních Sorbončiných potomků. Už se moc těšíme!

 

Za Ibarrem AoH dnes přijela druhá nevěsta - SASSEY STAR z Ranče Montara. Pokud se zadaří, bude to vrh "D" v CHS White Ann.

 

14.02.2023

Náš vrh "I" /CASPER x BAGHEERA/ má dnes 2 roky. Máme odsvodovaných pět dětí ze sedmi a jeden kluk už je i chovný. Další dva mají hotové rentgeny kyčlí a loktů.

 

A dnes jsme zadělali s Largoškem na další dětičky v CHS Atagora - tentokrát je maminkou silná, krásná, statná a hodná kraťanda Faustina - FLASHING FAUSTINA Atagora - vrh "R" v CHS Atagora. Oba rodiče mají nadstandartní a hlavně negativní veškerá zdravotní vyšetření - spondylóza 0, ramena 0, přechodový obratel 0, MDR1 +/+, DM n/n

 

13.02.2023

Ze Slovenska dorazila zpráva, že fenka AURORA Alba Patronus, která je nakryta naším odchovancem BRUCEM AoH má potvrzenou březost - 7 a více štěňat. Bude se jednak o "C" vrh v CHS Alba Patronus. Moc gratulujeme. Očekávají se polodlouhá - krátkosrstá i dlouhosrstá štěňátka.

 

06.02.2023

Dnes jsme se dozvěděli velice smutnou zprávu. Odešel další potomek Bernáška, v pořadí již devátý ..... Sbohem Threuško, zažili jsme spolu v prvních letech spoustu srandy a ty krásné zážitky si budeme pamatovat prostě napořád ❤️ vždycky, když si vzpomenu, jak Tě páníček chodil krmit do parku mezi ostatní psy, aby jsi měla přirozenou "konkurenci" a aspoň něco sežrala, nebo jak jsi vybírala jednotlivá zrnka rýže z konzervy a masa a flusala je všude kolem misky, tak se mi vykouzlí úsměv na tváři. S Tvojí sestřičkou Tajenkou jsem si taky užila, než se "rozjedla"..... Tak jo, pozdravuj tam sestřičku Tofee a tatínka, pa zlato.....

otec: AREZZO Bohemia Star Moraveč, matka: NESSIE Acabo Czech - stále žijící (14,3 roku)

 

04.02.2023

Dnes slaví páté narozeniny Bernáškovy bosňanské děti v CHS "od Semberije" vrh "L" - otec AREZZO Bohemia Star Moraveč x matka HARLEY REA od Semberije. Všechno nejlepší přejeme!!!

 

29.01.2023

Dnes slaví první narozeniny potomci po našem Largovi v CHS Danel Sogno - vrh "J" (matka FAIRA AREZAR Danel Sogno, dcera našeho Arezza/. Přejeme všem pevné zdraví do dalších let a na některé z nich se těšíme na některém z letošních čtyř svodů.

foto: JAROD Danel Sogno

 

A ze včerejška na dnešek se v CHS Atagora narodil vrh "Q" - pravnoučátka po našem Bernáškovi /AREZZO Bohemia Star Moraveč/. Tatínkem je HERR MARLEY Atagora - otec našich plánovaných letošních štěňátek po Bagetce - vrh "S" a maminkou je sestra našeho Larga LADYLOVE LUXURY Royal Dignity "Vendulka". Narodilo se šest chlapečků a jedna holčička a všichni jsou krásného tmavého pigmentu hned po narození a vysokých porodních vah, šest mimin bez paspárků.

 

28.01.2023

První narozeniny dnes slaví náš Bleček - Zelenyy Yar KSAND SHIKADERO. Je to čertík černej obrovskej, ale povahově to je andílek. Inu zrozen ve znamení vodnáře, jako náš Bernášek laugh

(aktuální foto dodáme)

 

25.01.2023

A dnes tu máme narozeniny Bernáška. Už druhé narozeniny Bernáška bez Bernáška........ Bylo by mu krásných 14 let. Možná by tu ještě byl, kdybych mu nedělala v jedenácti a půl BAER test..... Už se na to ale musím vykašlat!!! Kdyby byly v pr..... ryby ..... musím vzpomínat  jen na ten fajn život s ním a doufat a těšit se na jeho potomky.

 

24.01.2023

Dnes dorazil certifikát s "Interšampionem" i pro našeho Largoška, tak tímto už máme v naší smečce tento titul 4x (dvě holky a dva kluky)!!!!

 

22.01.2023

Zumička dnes přivedla na svět, přesně na objednávku, svoje štěňátka v krásném vyrovnaném počtu 4+4. Začala lehce po sedmé a chvilku po třetí bylo hotovo. Všechno zvládla naprosto sama bez jakýchkoli komplikací. Je to hvězda prostě. Těšíme se z našeho vrhu "P" a přejeme si pro ně jen zdravíčko. Štěstíčko v podobě úžasných budoucích majitelů už mají.

A náš báječný odchovánek BRUCE se tímto stal po páté hrdým tatínkem. V květnu Brusík oslaví osmé narozeniny a na další dva vrhy má aktuálně "zaděláno".

 

16.01.2023

Dnes slaví 12 let rakouský pejsek Snowpatrols DYSON  - tatínek našeho vrhu "C". Všechno nejlepší přejeme a ještě pár let ve zdraví.

 

14.01.2023

Dnes proběhla v polském městě Brodnica výstava, kde opět tatínek našeho budoucího vrhu "A" Viceguard CARTE BLANCHE opět získal titul BOB. Gratulujeme Kartovi a jeho majitelce a chovatelkám.

 

08.01.2023

Dnes proběhla v Gdaňsku (PL) výstava pejsků, ze které si odnesl tituly CAC, BOB, BIG I. v neuznaných plemenech krásný dvouletý východoevropský ovčák jménem Viceguard CARTE BLANCHE, pes z ukrajinského chovu, kterým je nakryta naše fena Fieliss USSURI. Moc gratulujeme a evidentně jsme si vybrali na krytí kvalitního jedince.

Kart nyní bude pobývat v Polsku, kam se kvůli válce se svojí majitelkou na čas přestěhoval.

 

 

07.01.2023

BRUCE Artay of Highland zaznamenal skoro v osmi letech druhé slovenské krytí, celkově svoje sedmé (2x 2018, 2019, 3x 2022). Po tříleté krycí pauze (duben 2019-duben 2022) má aktuálně nakryté tři feny, včetně naší Zumičky.

 

Přejeme hlavně zdravá a krásná štěňátka. Matka budoucího vrhu pochází ze Slovenské chovatelské stanice, stejně jako její matka, jejím otcem je pes ruského chovu žijící v Itálii.

AURORA Alba Patronus - CHS Alba Patronus

 

06.01.2023

Náš krásný devítiměsíční odchovánek z vrhu N - BROWNIE of Chocolate Ice x BAGHEERA King of Yukon.

Foto: NORISS Artay of Highland "Big Easy"

 

05.01.2023

Dnes slaví už osmé narozeniny naše malá estonská holčička Fajrinka. Všechno nejlepší už máš, tak jen to zdravíčko /Born to Win Warrior DOGFIRE/.

 

Pětiletý potomek našeho Arezza WARRIOR LUCCA von Olaf Weise si hraje na tuleně a jde mu to očividně více než dobře laugh

 

04.01.2023

Dnes je narozeninový den pro druhé vrhy obouch mých chovných chlapečků, Bernáška a Largoška. Naprosto stejné datum, pouze s rozestupem devíti let. Kdybych někdy něco takového chtěla naplánovat, tak to samozřejmě nikdy nedopadne.

 

Úžasné jubileum slaví vrh "B" v CHS "Forrento". Krásné desáté narozeniny si užijte a všem přejeme hlavně pevné zdraví.

C.I.B. AREZZO Bohemia Star Moraveč x DEBONAR FREE Meroxen

 

A ty další narozeniny, svoje první, slaví miminka v CHS od Kunovského lesa, vrh "J". Všechno nejlepší děcka!!!!

C.I.B. LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x HAIDI od Kunovského lesa

Foto: JASMÍNA od Kunovského lesa

 

Foto: JENNIFER od Kunovského lesa

 

03.01.2023

Dnes slaví krásných 13 let fenka DEBONAR FREE Meroxen - maminka Bernieho druhých dětí (vrh "B" v CHS Forrento). Přejeme hodně zdraví do dalších let!

 

02.01.2023

Dnes má náš vrh "N" /Brownie x Bagheera/ devět měsíců. Je to ale takové smutné, protože z šesti už jich je bohužel jenom pět.... myslíme na Tebe Taurísku, odpočívej v pokoji.

NORGAY Artay of Highland  * 02.04.2022 - † 17.12.2022

Foto: NORISS Artay of Highland "Big Easy"

 
 
TOPlist